Vælg en side

Er du også vild med historie, så kan du med fordel besøge hjemmesiden Lekiskongen.dk. Leksikongen.dk er en spritny hjemmeside, som løbende vil blive fyldt med mange spændende artikler. Her findes allerede klassiske temaer som 2. Verdenskrig, Reformationen og Cubakrisen, og der kommer hele tiden flere emner til. Udover de historiske emner byder Leksikongen.dk også på højaktuelle emner som f.eks. klima. Her kan du bl.a. læse om de mange oversvømmelser, som opstår som følge af den globale opvarmning.

Et digitalt leksikon

Leksikongen.dk er for alle, der interesserer sig for deres omverden. Det digitale leksikon har flere lange artikler, som giver et nuanceret indblik i fortidens vigtigste begivenheder. Ofte suppleres den faktuelle tekst af billeder, grafer, tabeller og diagrammer. Illustrationerne medvirker til at formidle historien bedst muligt.

Aktuelle emner

Der bliver skrevet historie hver eneste dag, men nogle af nutidens begivenheder hører vi først om langt senere – nemlig når vi har set konsekvenserne af dem. Fordelen ved et digitalt leksikon er naturligvis, at indholdet løbende kan opdateres, ligesom der hurtigt kan tilføjes opslag om nye og højaktuelle emner. Sådan var det ikke dengang enhver familie med respekt for sig selv havde et stort leksikon i mange bind stående i reolen.

Tidligere fungerede et leksikon som et punktum i historien. Et ophold, hvor man kunne gøre status. På denne måde blev indholdet hurtigt forældet, for de nyeste begivenheder kunne først tilgås og bearbejdes, når man besluttede at købe et helt nyt leksikon.

Led adgang til informationer

At du i dag kan finde dit opslagsværk online, har naturligvis betydet at alle og enhver har let adgang til informationer. Man kan sige, at der har været en demokratisering af viden. Desværre har internettet også medført, at viden nemt kan anvendes til at præge og manipulere læsere. Alle som har adgang til internettet kan i princippet starte deres eget digitale leksikon, fyldt med subjektiv viden.

Af denne grund er det vigtigt, at vi altid forholder os kritisk til det, vi læser. På Leksikongen.dk er artiklerne altid forsynet med objektive betragtninger og nuancerede perspektiver. Finder du et emne interessant, har du også altid mulighed for at søge flere informationer om netop dette emne udenfor Leksikongen.dk. Her kan Lekiskongen.dk være med til at vække din interesse for et givent emne.