Vælg en side

Hængekøjen er symbolet på fritid, sommer og gode følelser. Det er efterhånden meget normalt, at man sætter en hængekøje op og nyder resten af dagen enten under den varme sol eller i behagelige ly under skyggen. Men der er faktisk mange måder, hvorpå man kan bruge hængekøjen. Det hele kommer an på, hvad ens behov er, og også hvor man vil bruge den.

Derfor findes der mange slags hængekøjer som egner sig til lidt af hvert. Dertil er det vigtigst at du afgør med dig selv omkring hvad du selv har behov for. Dette kan nemlig have indflydelse på den type hængekøje, som du skal have fat i, hvorvidt du har brug for en hyggekrog i hjemmet eller en nem seng til din overlevelsestur.

Hængekøjen til den stille dag i haven eller i hjemmet

Afhængig af dine præferencer kan du vælge en almindelig hængekøje eller en hængekøjestol. Forskellen ligger i den basiske form, men også hvor mange hængepunkter der er mellem de to. En almindelig hængekøje har to punkter, hvorimod en hængestol kun har to. Det gode ved hængekøjer er, at de tilpasser sig din form, efter hvordan du ligger i dem. De tilpasser sig også i dit hjem, afhængig af hvor du vælger at hænge dem henne. Dog er hængekøjer ofte forbundet med sommer, kan de bruges hele året rundt. Specielt hvis du sætter dem op indendørs. Endda er det blevet populært at tilkøbe hængestativ, så du ikke skal bekymre dig om placeringen. Dette betyder også at du kan tage din hængekøje med dig hvis du skal på ferie, for eksempel.

Du kan læse mere om hængekøjer og de materialer, som de er lavet ud af på www.hængekøje.dk.

Nyd en nat under åben himmel med en hængekøje

Det kan være at du har andre ideer på tankerne når det kommer til hængekøjer. Måske er du en survivalist som godt kan lide at bruge en nat eller to under åben himmel. Så længe du passer på træerne og naturen, er det lovligt at sætte en hængekøje op i de danske skove. Fordelene med at sove i en hængekøje i naturen, er at du ikke behøver at ligge på jorden. Specielt hvis den er ujævn og fugtig med dyr, som kravler rundt. Dertil er en hængekøje også nem at sætte op og tage ned igen, så processen gøres nemmere. Dette er godt hvis du har tænkt dig at bruge flere nætter i skoven men i forskellige områder. Det kræver kun, at du finder et par stabile træer.

Pas godt på din hængekøje

For at du kan få det bedste ud af din hængekøje, skal du selvfølgelig passe godt på den. Det kommer an på hvad køjen er lavet af og hvor den er hængt op henne. Hvis den befinder sig udenfor, men er lavet af bomuld, er det en god ide at tage den indenfor, når det skal til at regne. Dog kan du springe dette over, hvis køjen er lavet af noget andet materiale som kan holde sig til alle typer af vejr.