Vælg en side

Når man bliver forældre, er der pludselig mange ting man skal forholde sig til. Det er blandt andet i forhold til mad. Det kan være svært at gennemskue, hvad der er det rette for netop din baby, og her handler det måske om at stole på sin mavefornemmelse og løbende tilpasse hvad du føler er rigtig for både dig og din baby. Men jeg vil alligevel lave en lille guide, som du kan finde inspiration i til det første år. Jeg har primært brugt produkter fra Semper, som har et stort udvalg af babymad og produkter, som er gode til at komme i gang med mad og smagsprøver. Typisk ammes babyer de første måneder, hvis ikke amning er en mulighed bruges modermælkserstatning og flaske. 

Men når baby er fire måneder er det muligt at starte ud med små smagsprøver. Semper har et stort udvalg af babymad og produkter, som er gode til at komme i gang med mad og smagsprøver.  

Babymad fra 4 måneder

Her kan du begynde med små smagsprøver af babymad. Din baby vil formentlig synes det er sjovt og spændende. I denne alder og de følgende måneder vil din baby muligvis begynde at vise interesse for mad. Det er netop her, du kan prøve med små smagsprøver. I starten vil en teskefuld være fint, da det drejer sig om tilvænning både til nye konsistenser og dét at lære at tygge. 

Babymad fra 6 måneder

Når din baby er 6 måneder kan du begynde at lave de små smagsprøver om til små smagsportioner. Hvis du ikke allerede er begyndt at introducere din baby for babymad her, så kan det være en god idé at starte nu. Det er helt normalt, hvis det tager noget tid for din baby at vænne sig til smagen og konsistensen af babymad. Derfor er amning eller flaske selvfølgelig også vigtigt som supplement. Vælling eller grød vil være et rigtig godt sted at starte, da konsistensen er god, og det ofte er lidt sødt på grund af den mælk, der er i. 

Babymad fra 8 til 11 måneder

Når dit barn når denne alder, vil det nok være godt på vej til at spise det samme som resten af familien. Det er også her dit barn formentlig får sine første tænder, og lærer at tygge rigtigt. Derfor kan små bidder af maden gøre maden mere spændende. Dit barn vil også være mere aktivt, og det kan være en positiv ting, at de leger med maden da det fremmer motorikken og nysgerrigheden, så det er med at være tålmodig – selvom det sviner. 

Babymad fra 1 år

Nu vil dit barn kunne spise det meste af det mad, som resten af familien spiser. Derfor er det en god idé at holde fast i faste rutiner og de nye madvaner, som er blevet skabt.