Vælg en side

De helt små børn kan med fordel starte med en løbecykel, hvor de 5-6 årige starter med en almindelig børnecykel med støttehjul. Efter lidt tid kan støttehjulene tages af. De små børnecykler har typisk bremse på pedalerne. Undgå at købe en alt for billige begynder cykel, for at ungå rust, flade dæk og skæve hjul.

Når dit barn bliver stor nok til at køre selv, dvs. god til trafikreglerne, kan køre med hjelm og uden opsyn er det vigtigt du har givet dem de bedste betingelser for at klare sig godt i trafikken. Her spiller fx størrelsen på cyklen ind. For at få den bedste balance, kræves den perfekte højde. Derfor skal saddel ofte justeres – check evt. hver 3 måned – om du skal hæve saddelen. Herunder kan du desuden finde en størrelses tabel:

Alder

Højde

Hjul i tommer

2,5 – 4 år

95 – 105 cm

12″

3,5 – 6 år

105 – 115 cm

16″

5 – 7 år

115 – 120 cm

18″

6 – 8 år

120 – 125 cm

20″

7 – 9 år

125 – 135 cm

24″

8 – 12 år

135 – 150 cm

26″

Skal der være indvendige eller udvendige gear? Når det gælder børnecyklen, er den eneste fordel ved indvendige gear at der er mindre vedligeholdelse. Du kan også overveje en cykel uden bremse på pedalen, men det kræver selvfølgelig at dit barn lærer at bremse korrekt med begge håndbremser.

Husk udstyret:

Når det gælder udstyr må du ikke glemme de vigtige ting på børnecyklen. Her er det især lygter og reflekser som er lovpligtige på cyklen, men også cykelhjelmen. Men der er også andre former for udstyr så som cykeltøj, handsker, vandflasker mm. som alt sammen er smart til montering på cyklen, og som dit barn vil elske at bruge. Du kan fx finde en masse udstyr på cyklen på jupiter.dk