Vælg en side

Jeg har taget bussen!

Umiddelbart lyder det jo som en yderst miljøvenlig, samkørsels ordning, hvor jeg, med tanke på miljøet, har valgt en mere grøn løsning. Men det er ikke sådan det hænger sammen. Først valgte jeg en grøn løsning til mit liv, men det er nok ikke den du regner med…. Jeg valgte at drikke mig i hegnet næsten hver dag, min grønne løsning til mine indre problemer hed en øl i timen, men mine øl-vitaminer var ikke den holistiske løsning min krop havde brug for, alt for mange ahhh-vitaminer og alt for lidt B-vitaminer. 

Når jeg tænker på listen over hvad det betød for mit helbred, at jeg drak så meget bliver jeg helt dårlig, her er lige et par udfordringer jeg bød min krop i den periode:

  1. Blackout, hvis du ikke helt ved hvad det er er det simpelhed udfald i hukommelsen. Jeg har huller i hukommelsen, og kan ikke huske hvordan jeg kom iseng på min egen fødselsdag, eller om jeg sagde farvel til mine gæster
  2. voldsom kvalme, specielt om morgenen, det hjalp at tage en gammel dansk, eller noget andet med en god solid alkohol procent.
  3. løgn og latin, jeg var fyldt med alle mulige historier, der ikke havde bund i virkeligheden, jeg fandt bare på hen af vejen. Jeg har endda fået min kæreste til at tro på at det var hende der havde tømt de tomme øldåser, der rullede rundt i bunden af bilen.

Jeg er ikke stolt over mig selv! I hvert fald ikke den person jeg var da jeg drak, men hvis jeg skal være ærlig, er jeg virkelig stolt over hvem jeg er nu, men det tog lidt tid….

 

Når bussen er lige det du mangler

Jeg fik så endelig hjælp, jeg begyndte hos min læge, en lille ærlig samtale, hvor jeg fortalte om mit alkoholproblem, han var god til at lytte og han gjorde hvad han kunne, for hvad har en læge i virkeligheden i sin værktøjskasse? Panodil, Penicillin, Svampemiddel desinficerende midler, du må ikke misforstå jeg er taknemmelig for at blive hjulpet lidt på vejen, han gav mig nemlig antabus Fordelen, eller nogen vil måske sige bagdelen, ved antabus er at den forhindre dig i at drikke, men det uden at den ændre dine tanker, jeg tænkte hele tiden på alkohol, men det var umuligt at indtage fordi det gør én rigtig syg, når du modtager antabus, så det lærte jeg rimelig hurtigt.

Hvad jeg ikke lærte med en antabuspille er, hvorfor jeg drikker! Måske synes du ikke det er så vigtigt, men det var det for mig, jeg var nød til at gå i en regulær alkoholafvænning for at lære nogle geværgreb til, hvordan jeg skulle gribe min trang til alkoholen an.

Jeg er glad fordi jeg fik hjælp af min læge og fik ordineret antabus, men jeg vil kraftigt opfordre andre til, ligesom jeg gjorde, at gå i en regulær alkoholbehandling, der lære du psykologien i alkohol trangen, det er vigtigt at forstå sig selv, og sit drikkeri, for at kunne ændre på sine handlemønstre.