Vælg en side

Hvis ikke du befinder dig i en situation, hvor du er nødsaget til at være påklædt de mest stilrene og klassiske jakkesæt hver dag, så kan det være noget af en opgave at skulle holde styr på de nyeste trends og ”regler” hele tiden. Mange trends og ”regler” er usagte, det vil sige at kun er bliver opmærksom på dem hvis du ikke følger dem (fordi nogen gør dig opmærksom på det), eller hvis du selv er modeekspert.

For at undgå dette, har vi påtaget os opgaven om at samle de vigtigste af alle disse regler og trends, i et samlet værk, så du nemt kan finde ud af hvordan du bedst styler dine suits, og hvilke faldgrupper og muligheder der findes.

Således kommer der her en liste med de absolut mest basale go’s og no go’s, så du ikke skal bekymre dig om at lave en undgåelig og basal fejl næste gang du skal have et jakkesæt på.

De mest basale ting du skal være opmærksom på når du skal have jakkesæt på.

  • Dit bælte skal gerne være relativt tyndt, og skal også gerne være samme farve som dine sko.

 

  • Dit slips burde altid være i en mørkere farve end din skjorte.

 

 

  • Din slipsnål må aldrig være bredere end selve dit slips.

 

  • Hvis du også vil iklædes en vest, anbefaler vi at du altid beholder den nederste knap åben.

 

 

  • Husk altid at åbne knapperne op på dit jakkesæt når du skal sidde ned, ellers risikere du at ødelægge det.

 

  • Husk altid at fjerne de ekstra syninger på din vest (hvis den har nogen) og at fjerne mærkatet fra dit venstre ærme inden du tager dit spritnye jakkesæt på.

 

  • Du må aldrig fjerne syning fra indersiden af dine jakkelommer. Det anbefales heller ikke herfra, at du reelt bruger dine jakkelommer, hvis du gør, kan du komme til at udvide stoffet og ændre formen på hele jakkesættet.