Vælg en side

Endelige er din drøm gået i opfyldelse. En lille hundehvalp er kommet til familien. Stor eller lille – en trænet hund er altid at foretrække. Men hvordan gær man lige? Vi ved i hvert fald det er en god idé at starte tidligt. I denne artikel kommer vi med et par gode fif og tips til hundetræning. Læs med nu og få det bedste forhold til dig og din firbenede ven.

Gør det til rutine

Træning skal ikke være en speciel ting. Noget som man kun gør om søndagen. Det er langt bedre at gøre det ofte, på alle gåture eller derhjemme. Involver hele familien. En ting I gør sammen og alle har fokus på. Aktivering af din hund kan altså ske alle steder. Når som helst og hvor som helst. Det er dog vigtigt, at det hele ikke altid handler om træning. At give din hund lov til at få frihed, er også en del af at skabe det bedste bånd.

Fokus og kontakt

For at få mest muligt ud af træning af din hund, så er det yderst essentielt at man har et godt samarbejde. Har man den helt rigtige kontakt, og er der fokus fra både ejer og hund, så går man den helt rigtige vej. Så snart hunden giver dig som ejer opmærksomhed, så giv hunden en godbid. Så ser hunden det som positivt at du er fokuspunkt og at så snart man er kigger på ejer så kommer der noget godt ud af det.

Selvkontrol

Belønner man ikke uønsket adfærd og kun holder sig til de positive, så får man efter mange undersøgelser den bedste træning af sin hund. Det kan f.eks gøres med naturlige hundesnacks. Men det betyder ikke at man slet ikke må sætte grænser for hunden, som måske laver en del uønskede ting. Gør hunden opmærksom på, at sofaen er til mennesker, og hundekurven er til hunden.