Vælg en side

Smykker bør være en personlig afspejling af, hvem du er. Der er ikke to mennesker, der har den samme smag i smykker, og derfor er det vigtigt at finde noget, der virkelig taler til dig. Dette kan være svært med rav, fordi de fleste flotte ravsmykker kan være identiske, og det eneste kendetegn, der adskiller dem fra hinanden, er deres prisskilt. Det er her, at denne artikel kommer ind i billedet! – Her viser jeg dig, hvordan du kan lave dit eget unikke smykke med en billig ædelsten som rav – inklusive trin for trin-vejledning til projektet!

Det skal du bruge:

  • en farvet ædelsten
  • en ringfod
  • og en metalfil.

Sådan laver du den:

  1. Brug din metalfil til at glatte alle ru kanter på ravstenen, så de ikke er skarpe nok til at skære dig, når du bærer dem mod huden. Placer derefter smykket på din håndflade med spredte fingre, som om du med en skål i hånden
  2. Tag din ringfod, og placer den oven på ravstenen mellem to fingre – du skal sørge for, at åbningen i ringen vender opad (hvor du kan se plads). Tryk forsigtigt, men fast i begyndelsen; når den ikke rykker sig mere, skal du langsomt øge dette, indtil den kommer ind og holdes fast af ringfoden.
  3. Når ringfoden er sat godt fast, skal du sætte smykket på en plan overflade. Træk den ene side af ringfoden ud ad gangen, og brug den til at vikle den rundt om hver finger – og sørg for, at der er lidt plads mellem dem, så de kan passe til alle dine fingre uden at være for stramme eller løse.

Hvor lang tid tager det?

Det tager ca. 30 minutter til en time. Det er noget, man kan lave alene, men kan man også lave det sammen med børn. Det er en fantastisk måde at få dem til at deltage i smykkefremstilling uden skarpe genstande, og så hygger man sig imens.

Hvad kan man ellers bruge rav til?

Rav bruges på mange forskellige måder, fra armbånd til halskæder og meget mere. Du kan bruge rav til dekorationer rundt om i huset eller til smykker – det er helt op til dig!

Rav er en hårdt harpiks fra træer, der er blevet forstenet og forvandlet til en sten over flere millioner år. Rav er faktisk noget, du kan finde selv, på stranden eller i vandet. Rav er et genialt materiale at lave noget kreativt ud af, fordi det er et materiale, som er nemt at arbejde med. Hvis ikke du ønsker at lave smykker ud af det, så kan du også bare opbevare ravet, som en souvenir, da det er et stykke kunst, som oser af historie.

Hvad findes der af andre typer sten?

Der findes en masse ædelsten med unikke egenskaber, men denne er perfekt til begyndere, fordi processen er enkel og overkommelig. Du kan finde ud af mere om andre typer sten i din lokale smykkeforretning eller ved at lave en hurtig søgning på Google. Internettet kan skabe en masse ideer til, hvordan man kan lave sine egne smykker, som gør dem unikke, og måske med sine helt personlige skønhedsfejl.