Vælg en side

Vejret Aarhus

[do_widget id=”vejret_widget-2″]

Der findes alverdens udendørsaktiviteter i Århus, som er mulig at benytte sig af på alle tider af året. Derfor kan det være interessant som udgangspunkt at vide, hvordan vejret umiddelbart ser ud i de forskellige sæsoner. Det gør det generelt lettere for dig, hvis du indimellem tager et smut forbi Århus for at opleve byen eller de mange kulturelle indslag, der er tilgængelige. Nedenfor får du et overblik over, hvordan vejret typisk ser ud i Århus året rundt.

Varme solstrejf og liv i byen – sommer i Århus

Der er så mange gode grunde til at besøge Århus om sommeren. De sidste to år har vejret været forrygende, og de varme solstrejf har skabt liv i byen. Her sidder unge som gamle samlet i byens kroge på cafeer, restauranter, ved strandene og i parkerne. Byen summer af liv om sommeren, og særligt henad juli-måned plejer vejret at vise sig fra sin bedste side. Flere metrologer peger på, at vi igen i år går en god sommer i møde i Århus.
Vejret i sommermånederne vil hovedsageligt holde tørt, og i maj, juni og juli kan vi forvente mere sol end normalt. Nedbør er begrænset og sommerlivet tegner altså godt. Allerede i maj vil vi så småt se meget mere til solen, der formentlig vil bringe sommeren med sig og gøre juni og juli varmere end normalt. Det betyder kort sagt, at sandsynligheden for en varm sommer er meget høj. Sommer i Århus rummer noget helt særligt, som du bør opleve. Tag en ven eller din familie under armen og besøg byen under varme himmelstrøg, mens du finder hyggelige kroge rundt omkring i Århus’ gader.

Kølige forårsmåneder

Forårsmånederne i Århus ser køligere ud end forventet. Her vil temperaturene umiddelbart være helt nede omkring de fem grader, og det betyder, at du fortsat skal huske den varme jakke. Nedbør fortsætter ind i april-måned, og det er altså nu, du for alvor skal finde indendørs oplevelsesmuligheder. Heldigvis byder Århus på mange forskellige seværdigheder hele sæsonen. På de mest våde og regnfulde dage kan du besøge Marselisborg slot eller tage på et af de mange museer, byen byder på.
Ikke nok med at regnen forstætter og temperaturen formentlig falder, får Århus snerige dage. Dog er der kun tale om få snevejrsdage. Heldigvis er der rig mulighed for at besøge indendørssteder eller tage på café og nyde en kop varm kakao.

Et varierende efterårsvejr

Efteråret har næsten syntes længere end nogensinde før i Århus. Selvom det principielt skulle stoppe i november, fortsatte det ind i januar. Efteråret i Århus viste sig at være blæsende og regnfuld. Et efterårsvejr, der har været genkendeligt flere år i streg i byen. Ligeledes bød efteråret 2019 på lidt kulde og våde dagstimer. Det betød blandt andet, at Århusianerne måtte finde vinterjakkerne og de varme støvler frem før tid.
Udover regn og blæst blev Århus ramt af hagl og torden i de kølige efterårsmåneder. Særligt oktober er ofte ramt af den slags skiftende vejr i den østjyske storby. Temperaturen er dog som regel på tocifrede tal, der kan hjælpe lidt på at holde varmen. Solen tittede desuden indimellem frem – og sådan er efterårsmånederne generelt.  Selvom der er risiko for et skiftende vejr, er der rig mulighed for at besøge Århus i efterårsferierne. Her har du både mulighed for at opleve bylivet, naturen, kulturindslag, shopping og seværdigheder og aktiviteter for hele familien.
Århus er nemlig generelt kendt for at have lidt af det hele – selv vejret byder på lidt af hvert. Skulle det begynde at regne, er der heldigvis gåafstand til stort set det hele.

Vinterkulde og overraskelser

Vinteren har i år vist sig fra en helt anden side, end hvad vi så i Århus sidste år. Du har sikkert allerede bemærket, at det har været den varmeste januar længe. Til trods for varmere temperaturer, har solen været svær at få øje på. Faktisk har den stort set ikke vist sig. Metrologer fortæller, at solen sammenlagt skinnede
på os i 36 timer. Århus har også været ramt af sivende regn, og byens gader har svømmet i vandet. Fik du ikke oplevet vinterperiodens udendørsaktiviteter i 2020, kan du stadig nå det i 2021.
Vinteren i Århus har altså vidst sig fra en mild side i 2020 modsat de forrige år. Det har været begrænset, hvor meget frost og kulde, Århus har været udsat for. Af den årsag har der stadig været mange cykellister på gaderne. Ligeledes bliver det årlige vinterløb afholdt i februar for 37. gang. I år er der heldigvis bedre forudsætninger for varmere temperaturer, end vinteren tilbød forrige år.