Vælg en side

Vejret Aarhus

Powered by Vejreti.com

Vejret i Århus denne uge bliver regnfuldt og skyet med en smule sol. Derudover kan du forvente, at der kommer kølige briser, der senere på ugen kan udvikle sig til hård vind. Det siger flere vejrprognoser for region Midtjylland.
Vejret time for time i Århus Hvis du skal på tur eller cykler frem og tilbage mellem dit hjem, arbejde eller skole, kan du med fordel holde øje med vejret time for time. På den måde er det nemmere at vurdere om morgenen, hvilken påklædning, der er behov for. Den sidste uge har det typisk været en smule overskyet, men med en tendens til opklaring i løbet af dagen. Det har senere ført til nedbør, der heldigvis har været minimalt.

Ugen har desuden budt på en smule vind, der har taget til i løbet af dagen. Hyppigst har det være en frisk og jævn vind. Graderne har desuden ligget mellem tre til fem grader. I løbet af næste uge vil graderne stige yderligere, og vi går formentlig en varmere uge i møde end hidtil. Umiddelbart vil vi opleve en temperaturstigning på tre grader, når varmetermometeret rammer de otte grader. Det giver altså anledning til at indlede udendørslivet, hvis du er glad for at opholde dig ude i formiddags- eller eftermiddagstimerne.

En smule nedbør

Ugen byder også på en smule nedbør. Enkelte dage vil temperaturen falde til tre grader, og om natten kan vi enkelte dage forvente minusgrader. Det er derfor en god idé at undlade at sove med åbent vindue de dage. Derudover kan det være en fordel at huske regntøjet på dagene, hvor vi kan forvente nedbør. Vejret i Aarhus ser altså umiddelbart ud til at veksle en hel del i løbet af ugen, hvor der både er risiko for sol, regn, vind og nedbør. Det vil typiske holde tørt om morgenen, men i løbet af dagen er der risiko for skyer og regn.
I næste uge kan vi desuden forvente formiddage med enten lidt eller noget sol. Der kan være risiko for hård vind, der tager til i løbet af dagen. De fleste aftener vil der være overskyet, men det varierer, hvorvidt der kommer nedbør. Dog kan du forvente, at der stort set alle dage kommer en smule nedbør.

Mulighed for at opleve udelivet

Som sagt giver de højere varmetemperaturer i løbet af ugen mulighed for at indlede udelivet, selvom der kommer en smule nedbør indimellem. Her kan du for eksempel gå længere ture rundt i Aarhus attraktive natur. Her finder du både parker, skove og vand. Uanset hvilket vejr der er i Aarhus, er der altid rig mulighed for at tage på ture både indendørs og udendørs.
De dage, hvor det skal regne, kan du for eksempel besøge museer som Aros, Moesgaard eller kvindemuseet. Vil du bare gerne ud og opleve udelivet, kan du besøge Marselisborg Slot og samtidig dyrehaven, der ligger lige ved siden af. Du kan også besøge nærliggende strande eller gå ture ved Aarhus havn. Mulighederne er mange, og det er helt op til dig, hvordan du vil udnytte de højere temperaturstigninger.

Muligvis varmerekord i 2020

Som bekendt er februar en vintermåned. Normalt oplever vi kolde temperaturer, der ofte har været helt nede ved frysepunktet. Sådan ser det ikke ud for februar 2020. Det er sjældent, at vi har oplevet, at temperaturen har været helt oppe på otte grader. Selvom der umiddelbart ikke skal være bragende sol den næste uge, bliver der stadig varmt – særligt de første dage. Til gengæld vil vi opleve optakt til vind.

Sådan lød dele af udsigten i februar 2020

I løbet af dagene er der mulighed for, at skyerne og blæsten kan trække varme med sig fra det varme vand. Det kan netop have betydning for, at temperaturen i Aarhus kan nå helt op på otte grader.
Februar har og bliver umiddelbart en varm vintermåned. Ligesådan så det ud i januar, hvor der også var tendens til en højere temperatur. Det er generelt uvant i Danmark, at vi oplever varme vintermåneder. Til trods for det er der alligevel minusgrader enkelte nætter i løbet af ugen. Ligeledes kan vi som sagt forvente, at der enkelte dage vil være en temperatur på tre grader. Vi kan derfor forvente temperaturændringer i løbet af ugen.

Den varme februarmåned er altså udsædvanlig sammenlignet med de 2,2 grader, der er en normal temperatur på en februardag. Der er derfor gode anledninger til at hive cyklen frem og få nogle kilometer i benene. Du behøver altså ikke længere trække den til foråret byder sig. Dog kan du stadig nå at beholde din vinterjakke på lidt endnu, inden den bliver udskiftet med den lette forårsjakke.