Vælg en side

Det kan være svært at afgøre, om du skal tage et SU lån under din uddannelse. For det første skal du selvfølgelig være opmærksom på den relevante rente på lånet, og for det andet skal du også være opmærksom på de love og regler, der knytter sig til SU lån.

Generelt er det et meget godt lån, hvilket altså vil sige, at det er relativt billigt sammenlignet med andre lån til privatforbrug. Det kan derfor være en god måde at supplere din indtægt på under din uddannelse.

Nem tilbagebetaling

Når du har færdiggjort din videregående uddannelse, kan du højst sandsynligt forvente et velbetalt job. Dette afhænger selvfølgelig af din relevante uddannelse, men overordnet set vil du efter uddannelsen have en god mulighed for at betale af på lånet uden at mærke det betydeligt i din indkomst.

Når du afslutter din uddannelse og begynder at betale af på lånet, vil du desuden formentlig stadig opleve en indkomstfremgang, selv efter du har betalt din månedlige ydelse.

Det skyldes, at du går fra en indtægt bestående af din normale SU samt dit SU lån, som sammenlagt vil ligge på omkring 8.000 kroner efter skat om måneden, hvis du modtager udeboende SU og optager det maksimale SU lån på omtrentligt 3.000 kroner. Når du er færdiguddannet og har fået et job, vil du højst sandsynligt komme til at tjene betragteligt mere end dette, selv efter du har brugt en del af din indkomst på at betale af på lånet. Derfor vil du altså ikke mærke, at du er begyndt at betale af på lånet – du tjener nemlig stadig mere, end du gjorde før!

Inden du går ud og optager et SU lån, bør du dog spørge dig selv om, hvad du egentlig har tænkt dig at bruge pengene på?

Har du reelt et behov for et SU lån

Har du reelt set et behov for at supplere din indkomst yderligere med et lån, eller er det mest af alt for at have råd til at gå i byen tre gange om ugen?

Der er som sådan ikke noget galt med at gå i byen og bruge penge på det, men du bør nok overveje, om du har lyst til at gældsætte dig selv for at have muligheden for at gøre det.

Desuden skal du altid huske at fokusere på dit studie, og det kan mildest talt være svært at gøre, hvis du bruger flere dage om ugen på at feste. Alt med måde.

Har du derimod tænkt dig at bruge pengene på at få lidt ekstra plads i dit budget og på den måde reducere din daglige stressmængde, så kan det være en fantastisk ide at optage et SU lån.

Med det øgede rådighedsbeløb har du nemlig mulighed for at gøre en del ekstra ting for dig selv. Det er det hele værd, hvad enten det drejer sig om at købe flere grøntsager, købe studiebøgerne fra ny eller oprette et abonnement i Fitness World. Så længe det giver dig noget værdi og samtidigt ikke fjerner dit fokus fra dit studie, så er det en rigtig god mulighed at benytte dig af et SU lån.