Vælg en side

Der findes mange forskellige typer af jakkesæt. De mest populære er enkeltradet og dobbeltradet jakkesæt. Men hvad er forskellen og hvilken betydning har disse forskelle? Hvilket skal du vælge og hvorfor? Dette er en guide, så du ved hvilket jakkesæt du skal vælge og hvilke begivenheder de hver især passer til.

Hvad er et enkeltradet jakkesæt?
Kendetegnet ved et enkeltradet jakkesæt (også kaldet et enradet jakkesæt) er at jakken har en enkelt række af knapper, derudover overlapper et enkeltradet jakkesæt ikke sig selv i så højgrad som ved et dobbeltradet jakkesæt. Der hører ofte også en vest med til et enkeltradet jakkesæt, hvorimod dette ikke er tilfældet ved et dobbeltradet jakkesæt.

 

Hvad er et dobbeltradet jakkesæt?
Kendetegnet ved et dobbeltradet jakkesæt er, at jakken har to rækker af knapper, samtidig er overlappet på jakkesættet noget større ved et dobbeltradet jakkesæt frem for et enkeltradet.


Hvornår bruger man hvad?
Et enkeltradet jakkesæt er det mest klassiske af de to typer. Derfor er enkeltradet jakkesæt mest passende, når man skal til bryllup. Dette skyldes bl.a. også at man kan have en tilhørende vest på indenunder sin jakke. Den manglende vest er både en for del og ulempe for det dobbeltradet jakkesæt. Fordelen er, at du slipper for at skulle bære vest, men derimod er ulempen, at du altid skal have jakken lukket, når du bærer et dobbeltradet jakkesæt. Grunden til dette, er at det dobbeltradet jakkesæt har så meget stof til at hænge løst, når jakken er åben. Så når du skal vælge jakkesæt, bør du overveje om du vil ”låses” af at altid skulle have jakken lukket. Det dobbeltradet jakkesæt er derimod mere ”trendy” og ikke så almindeligt som et enkeltradet jakkesæt. Derfor vil du bedre kunne skille dig ud med et dobbeltradet jakkesæt.

 

 

 

Du kan finde både enkeltradet og dobbeltradet jakkesæt lige her