Vælg en side

Genbrug er blevet den gode gave!

Man skal nok have sovet under en sten, for ikke at have bemærket at alle mulige former for genbrug har eksploderet i popularitet igennem de senere år.

Nye butikker og nye websteder skyder hele tiden frem, genbrug, secondhand, thriftstore, loppemarked, loppe supermarked, reol markeder, velgørenheds butikker, brugt markeder, vintagebutikker, Kollektive garderober jeg kært barn har mange navne.

Uanset om det gælder gamle loppefund, samleobjekter, børnetøj, festkjoler jeg nævnt stort set hvad som helst så er det i dag blevet moderne at købe det brugt.

Men selvom vi nu igennem en længere årrække har set alle de overstående butik og genbrugs koncepter storme frem, ikke mindst vejret er først de unges miljøbevidsthed og nu er vores alle sammens indforståethed om at cirkulær økonomi må være vejen frem. Så er der alligevel nogle ting der først har ændret sig i løbet af de seneste par år.

Det er nu blevet moderne at give genbrugsgaver.

Det var der nok ikke så mange der havde forestillet sig for år tilbage, Der er vel en genbrugs gave måske havde været forbundet med at man var lidt sparsom påholdende eller nærig i sit gavevalg. Den opfattelse har ændret sig meget i løbet af de senere år.

Det er nu blevet populært som aldrig før at søge og jagte efter det gode fund også som gave både til værtinde, din gode venindes fødselsdag eller som julegave til en i familien.

 

Hvorfor er genbrugsgaver blevet populære?

Det er naturligvis et godt spørgsmål at spørge om hvorfor genbrugsgaver pludselig er blevet så populære. Der er nok tre væsentlige årsager der driver denne nye trend.

Den første er ønsket om at vise at man samfunds og miljøbevidst selv når det kommer til gaver ikke længere vil være en del er køb og smid væk mentaliteten, men også her tænker på miljø og anvendelighed.

Den anden vigtig grund er ønsket om at være unik og skille sig ud. Vi har været igennem end langbølge med DIY, hvor det også pludselig bliver populært at vise sin kærlighed ved at give en gave man selv havde lavet. Noget vi måske tidligere er forbundet med børn og børnebørns Over kreativ indsats. DIY gaver og genbrugsgaver Har det til fælles at de viser en særlig indsats og interesse for den du giver gaven til. du springer ikke bare over hvor gærdet er lavest og køber dig til nemhed, man bruger i stedet for tid på at give noget helt unikt til modtageren.

Den tredje grund til at genbrugsgaver pludselig har vundet i popularitet er at flere og flere genbrugsbutikker for første gang nogensinde giver mulighed for at genbrugsgaver kan byttes.

Det gælder både loppe supermarkeders kæden Guld og Rod, som i flere år har gjort det muligt at bytte en gennembruds julegave. men også online butikker som for eksempel Babeimvintage.dk, Hvor du kan bytte din Vintagekjole eller et andet stykke tøj, hvis du har købt det en størrelse for lille eller stor.

Det bliver spændende at se hvor den nye trend føres os hen i fremtiden.