Vælg en side

Det er den tid på året igen! Træerne er pyntet, lyset er tændt, og alle kommer i julestemning. Det er rigtigt, det er juletid! Og hvilken bedre måde at fejre end ved at lære lidt om historien om denne festlige højtid?

 

En kort historie om julen

Julen er en højtid, der fejres af kristne over hele verden den 25. december. Det mindes Jesu Kristi fødsel og fejres ofte med gaver, mad og familiesammenkomster.

 

Interessant nok blev julen ikke altid fejret den 25. december. Faktisk fejrede de første kristne det slet ikke! Det var først i det 4. århundrede, at julen begyndte at blive fejret den 25. december. Denne dato blev valgt, fordi den faldt sammen med den hedenske romerske festival Saturnalia, som var en fejring af vintersolhverv.

 

Julen blev mere populær i middelalderen, i høj grad takket være den hellige Frans af Assisi. Saint Francis er krediteret for at skabe den første julekrybbe i 1223. Krybbescener er stadig populære i dag og bruges ofte som dekorationer i juletiden.

 

Juletraditioner rundt om i verden

En af de ting, der gør julen til en så speciel højtid, er, at den fejres på mange forskellige måder over hele verden. I Danmark pynter familier for eksempel deres hjem med stearinlys og lys den 24. december. Denne tradition kaldes “julebelysning”. Juleaften kommer mange danske familier også til gudstjenester og nyder derefter et festmåltid sammen.

 

En anden populær juletradition er gaveuddeling. Denne tradition går tilbage til oldtiden, hvor folk udvekslede gaver for at markere særlige lejligheder som bryllupper eller fødsler. I dag er det at give gave en vigtig del af julefejringen i mange dele af verden. I Danmark stiller børn ofte deres sko ved pejsen den 24. december i håb om, at julemanden vil fylde dem med slik og små gaver natten over!

 

Konklusion:

Uanset hvordan du vælger at fejre det, er julen en helt speciel tid på året. Så fra alle os her på [firmanavn], ønsker vi dig en rigtig glædelig jul og et godt nytår!