Vælg en side

Det er blevet mere populært end nogensinde før at have en indretning, der ligner noget fra et andet århundrede. Vi danskere bruger genbrugsbutikker som aldrig før – måske fordi det er godt for den grønne samvittighed, men også fordi det bare er blevet enormt moderne at indrette med gamle møbler og brugsgenstande. Kunne du godt tænke dig en bolig, der udtrykker denne retro-stil, kan du finde tips til det her.

 

Udvalget af retro lamper er enormt

Det er godt at have et sted at starte, når du skal til at indrette din bolig – og at starte med lamperne er måske ret utraditionelt, men lige når det kommer til retro-stilen, kan det faktisk vise sig at være en god ide. Der findes nemlig et kæmpe udvalg af retro lamper, og du vil næsten være sikker på at finde noget, du kan lide – hvis du altså holder af denne lidt nostalgiske måde at indrette på.

Lamperne er da også vigtige for din indretning, og særligt de store lamper får måske meget fokus, fordi de er lette at få øje på, og har en meget central funktion i forhold til belysningen. Men også de mindre lamper kan være med til at skabe stemning i din bolig. Er du på jagt efter retro lamper at indrette med, kan du finde et udvalg på https://www.lampegiganten.dk/retro-lamper/.

 

Brug møbler, der bringer dig hjem til dine bedsteforældre

Når du tænker på retro-indretning, er det nemt at komme til at tænke på dine bedsteforældres hus. Her har du måske brugt meget tid, og har fået en ide om, at indretningen lige var noget for dig. Det er selvfølgelig ikke alle bedsteforælders boliger, der er indrettet med gamle møbler, men er det tilfældet for dig, kan du altså drage en del inspiration her.

Det kan f.eks. være sofaen med de farvede puder, der kradser lidt, den gammeldags lænestol i læsehjørnet eller noget helt tredje ved indretningen, der har gjort et indtryk på dig.

 

Ottomanen er et rigtigt retro-møbel

Der er nogle møbler, der bare er indbegrebet af retro, og i denne kategori må man næsten finde ottomanen. Ottomanen er nok i virkeligheden en fodskammel, men den fungerer faktisk rigtig fint som et multifunktionelt møbel, du også sagtens kan sidde på – ja hvis kreativiteten rækker til det, kan du måske endda bruge den som bord.

 

Småt tilbehør tager indretningen det sidste stykke

Noget af det der virkelig er med til at skabe stemning i en bolig, er de småtterier, vi stiller rundt i hele boligen. Tilbehøret binder næsten indretningen sammen, og er noget af det, der kan bidrage med allermest stemning. Der findes meget tilbehør, der kan give din bolig en retro-fornemmelse.
Hvis ønsket er en retro-stil, kan det være, at du skal træffe nogle lidt vilde valg. Det kan altså være at træffe nogle indretningsvalg i forhold til dekorationerne, der er lidt atypiske for tiden – noget der måske er meget stort, står meget ud, eller som bare er meget farverigt. Igen har du frihed til at være kreativ.