Vælg en side

Når vi nærmer os jul, begynder butikkerne at pynte op med masser af forskellige julepyntsartikler. Én af de mest populære julepyntsartikler er dog stadig de klassiske julekugler. Men hvorfor er de egentlig så populære? I denne blogpost vil vi komme ind på nogle af grundene til, at julekugler stadig er så elskede.

 

Julekuglens historie

Julekuglen har en lang og fascinerende historie, der strækker sig helt tilbage til oldtiden. Faktisk kan man spore dens rødder helt tilbage til Ægypten, hvor man ifølge legenden har fundet kugler lavet af sten og glas. De ægyptiske kugler blev dog ikke brugt som pynt på juletræet – i stedet blev de brugt som religiøse symboler og ofte indhyllet i guld eller andre dyrebare materialer.

 

I oldtiden blev glasperler også ofte brugt som pynt på juletræerne. Dog skiftede perlerne snart ud med små stykker træ eller naturlige materialer, der var lette at finde i naturen – for eksempel nødder eller frø. I middelalderen begyndte man så smått at producere glasperler i massevis, og det var især tyskerne, der tog teknikken til sig. Fra slutningen af 1800-tallet begyndte produktionen af glasperler for alvor at tage fart, da produktionsmetoderne blev forbedret markant. Det betød samtidig, at glasperlene også blev billigere og dermed mere tilgængelige for almindelige mennesker.

 

Fra 1900-tallet og frem har der været masser af forskellige trends indenfor produktionen af julekugler – lige fra kugler med motiver fra Disney-film til kugler med logoer fra forskellige sportsklubber. I dag findes der et hav af forskellige typer og designs af julekugler – så mon ikke vi snart vil se endnu flere spændende designs på markedet?

 

Opsummering:

Julekuglen er en hyppig gæst på juletræet hos danskerne – men hvorfor egentlig? I denne blogpost har vi kastet et blik på julekuglens interessante historie og fundet ud af, at den faktisk har rødder helt tilbage til oldtiden! Fra oldtiden og frem har produktionsmetoderne forbedret sig markant, hvilket har betydet, at julekuglen i dag er mere populær end nogensinde før!