Vælg en side

Din hund elsker sikkert at komme med i stalden, når du skal ordne heste, uanset hvad vejret siger, og selvom fokus nok er mest på hestene, når du er i stalden, så er det vigtigt, at du også husker at passe godt på din hund.

Det kan du bl.a. gøre ved at vælge det rigtige hundedækken, både ud fra race men også ud fra funktioner. Hvordan? Læs med her. 

Hundedækken til de kolde dage

Stalden kan både være varm og hyggelig, men du ved sikkert også at på nogle dage så kan det være en temmelig kold fornøjelse. Hvis din hund ikke har en tyk pels, eller en veludviklet underuld, så kan den nemt komme til at fryse, og du bør derfor give den et hundedækken på.

Det er typisk små hunde der har tendens til at fryse, men større hunderacer kan altså også sagtens fryse. Grundet evolutionen udvikler mange hunde i dag tyndere underuld end tidligere, fordi de fleste af dem opholder sig mest indenfor. 

Ældre hunde kan dog også godt fryse, eller have det svært i kulden. Det kan f.eks. være hvis de har gigt eller andre smerter.

Gør hunden synlig

Alt efter hvor meget trafik der er på gården og i stalden, så kan det være en fordel at din hund er godt synlig når den færdes i de mørke timer. Derfor kan du f.eks. vælge et hundedækken med reflekser på, så har du altid styr på hvor hunden er, også når det er mørkt.

Det holder din hund sikker og varm. 

Nem rengøring

Uanset om du har en aktiv eller knap så aktiv hund, så kan et hundedækken ret hurtigt blive beskidt. Især hvis hunden elsker at gå med i stalden. Derfor kan det være en fordel for dig, at tænke i at vælge et hundedækken der er nemt at gøre rent.

Vælg evt. et vand- og smudsafvisende hundedækken. Det gør selvfølgelig også at hunden bedre holder sig tør i vådt vejr, og at dækkenet ikke bliver så tynget af snavs, men først og fremmest er det nemt for dig, lige at smide det i vaskemaskinen. 

Sådan vælger du

Der kan være stor forskel på hvilket hundedækken der passer bedst til din hund, både ud fra størrelse, race og behov. Derudover tænker du som ejer måske også på design og økonomi.

Men derudover er der en række ting du kan gå efter når du vælger hundedækken: 

  • Hundens hud skal kunne ånde
  • Det skal sidde godt og ikke glide rundt
  • Skal som minimum dække skuldre, hofter og ryg
  • Skal være sved / fugttransporterende