Vælg en side

Når man først hører ordene “passive investeringer”, tænker man måske, at det henviser til, at man ikke behøver at foretage sig noget. Det er dog ikke helt korrekt! Når man laver passive investeringer henviser man blot til, at investoren er tilfreds med et afkast, som lægger sig op af det gennemsnitlige.

 

I denne artikel vil vi gerne forsøge at forklare dette koncept lidt mere dybdegående for dig. Hvordan kan en investering i første omgang kaldes passiv, og er det en god investeringsmulighed? Læs med her og bliv klogere!

Hvad er en passiv investering?

Hvis man er tilfreds med at få et afkast, som er tæt på det gennemsnitlige, taler man om en passiv investering. Her investerer man ikke guld og grønne skove – og man forventer samtidig heller ikke, at investeringens afkast er vild og fantastisk.

 

Investeringen bliver derimod en ekstra lille indkomst, som man ikke arbejder synderligt meget for at få, men som stadig jævnligt optræder som en stabil indkomst. Nu tænker du måske, at det kan være svært at finde en investering, som giver en mere stabil indkomst – alle investeringer er jo delvist risikable. Det er hér, ETF’erne kommer ind i billedet, da de ofte er en sikrere investeringsmulighed!

 

Formentlig er det også derfor, at ETF-investeringer med årene er blevet meget populære. Flere og flere private investorer er efterhånden begyndt at tage del i denne trend – ikke blot i Danmark men rundt i hele verden. 

Hvorfor anses ETF’ere for passive investeringer?

ETF’ere er en indeksfond, som kan handles med på Børsen. En ETF er en samling af forskellige fonde og selskaber, som tilsammen udgør én enkelt investeringsmulighed.  Hvis 20 selskaber og fonde figurerer i én investering, bliver investeringen spredt ud på mange aktier. Det betyder samtidig at denne investering har større chance for at give afkast – for hvad er chancen for, at alle 20 selskaber går konkurs eller falder i værdi?

 

Grundet forklaringen ovenfor, anses ETF’ere for at være en sikrere investeringsmulighed. Man kan derfor lade investeringen passe sig selv langt hen ad vejen, hvilket hurtigt gør det til en passiv investering.

 

Hvis man derimod investere i optioner eller futures, er man nødt til konstant at genvurdere ens investering, hvilket gør den alt andet end passiv. Hvis du er interesseret i at forsøge dig med investeringer, er ETF’ere bestemt en mulighed, som du kan gøre brug af. Mange har heldet med sig, når det kommer til investeringsmuligheder som disse, og også derfor benytter mange nybegyndere sig af denne metode.