Vælg en side

Når man bor i et hus, er det vigtigt at vedligeholde det. Ellers kan det hurtigt gå fra at se pænt ud til at se slidt og trist ud. Heldigvis er der nogle enkelte ting, du kan gøre for at holde dit hus i topform – læs med her og få tips og find flere guides er.

Kig dit tag igennem for hulle tog revner

Et af de første steder, du skal kigge efter vedligeholdelsesproblemer, er på taget. Kontroller for hulrum og revner – især hvis dit hus er ældre. Hvis der er problemer her, kan det resultere i lækager inde i huset og store reparationsregninger.

Tjek vinduerne for utætheder

Ligesom med taget, skal du også kontrollere vinduerne for eventuelle problemer. Undersøg omhyggeligt for utætheder eller revner, og udbedr dem med silikone eller andet passende materiale. På den måde kan du undgå, at kulde og fugt trænger ind i huset.

Kontroller rørene for lækager

Lækage fra rør er et almindeligt problem i mange hjem. Kontroller derfor regelmæssigt dine rør for tegn på lækage eller utætheder. Hvis du opdager et problem, skal du straks udbedre det, så du undgår dyre reparationsregninger.

Tøm dine tagrender for blade og mos

En af de hyppigste årsager til lækage fra taget er tilstoppede tagrender. Sørg derfor for at tjekke og rengøre dine tagrender regelmæst, så du undgår problemer. Tag renderne ned og fjern alt affald, som kan have samlet sig der – dette kan være blade, grene eller mos.

Vask facade og vinduer

For at holde huset pænt og indbydende skal du vaske facade og vinduer jævnligt. Du kan gøre dette selv eller hyre en professionel til at klare rengøringen for dig. Husk også at rengøre tagrenderne, så vand kan løbe frit fra huset.

At bo i hus er et evighedsprojekt, og der er altid noget, der skal laves, udskiftes eller laves nyt af. Men ved en god vedligeholdelse kan det holde i længere tid.