Vælg en side

Det er ikke til at sige præcist, hvad de nuværende taxa priser er. Først og fremmest afhænger det jo fra firma til firma, og et taxaselskab kan sagtens have lavere eller højere priser end et andet taxaselskab.

Er du i tvivl om, hvor meget en given tur kommer til at koste dig, kan du altid spørge chaufføren om en cirka pris, eller du kan spørge om en pris på turen, når du ringer til firmaet for at bestille en vogn.

Forskellige fra landsdel til landsdel

De danske taxa priser kan meget nemt variere fra sted til sted eller fra landsdel til landsdel. I gennemsnit er det billigere at tage en taxa på Sjælland eller i hovedstadsområdet, end det er at tage en taxa i Jylland, på Fyn eller på Bornholm.

Dermed ikke sagt, at det er meget billigere, men der kan være et par procenters forskel i prisen på taxaerne, alt afhængig hvor i landet du har brug for en. Er du fra Jylland, kan du derfor glæde dig over de lavere priser, hvis du en dag får brug for en taxa på Sjælland.

Taxa priser stiger i weekenden og på helligdage

Så skal du heller ikke blive overrasket, hvis du skal betale mere for en taxatur i weekenden eller på helligdage, da priserne som regel ryger et nøk i vejret, lige så snart vi bevæger os væk fra hverdagene. På samme måde koster en tur med taxa som regel også mere om aftenen og natten, end den gør om dagen.

Det handler i bund og grund om udbud og efterspørgsel, og der er som regel færre taxaer på vejene om natten end om dagen. Så vær opmærksom på dette, hvis du på et tidspunkt får brug for en taxa i en weekend eller på en helligdag.

Taxa priserne kan ændre sig løbende

Og så er det også vigtigt at sige, at taxa priserne kan ændre sig løbende. Taxaselskaberne kan selv vælge at sætte priserne op, hvis det bliver nødvendigt, og det kan blandt andet typisk ses i perioder som over julen, hvor der som regel bliver skruet lidt på priserne i taxaerne.

Har du fået lov til at betale lidt ekstra for en taxa i julen, er det ikke så mærkeligt, da det som regel bliver styret med hård hånd fra firmaets top. Og da der i julen typisk er rift om de mange taxaer, er det en oplagt mulighed for dem at tjene lidt mere.