Vælg en side

Der er ingen tvivl om at der har været tale om konsekvenser for mange folk, når der tales om den store lockdown vi har oplevet herhjemme i Danmark. Den har været omkostningsrig men har den kostet lige så meget som en situation uden lockdown ville have kostet os.

Der er konsekvenser ved at lave lockdown

Om det har været mere omkostningsrigt for samfundet at holde lockdown i forbindelse med pandemien Covid-19, end hvis vi ikke havde lavet nogen former for lockdown, er det store spørgsmål som mange stiller, når man forsøger at se i bakspejlet på tiltag og manglende tiltag.

Der er ingen tvivl om at de lande der har måtte lave en form for lockdown kommer til at opleve bagsiden af dette valg senere hen. Der er heller ingen tvivl om at vi alle kommer til at betale prisen for den senere hen og mange har allerede måtte opleve arbejdsløshed og andet, som har gjort ondt på den enkelte.

Men ville vi have været det helt foruden med en lockdown, på trods af den viden vi har den dag i dag? Hvis vi vender et blik imod ulandene, kan det være at vi ikke forbliver helt så skråsikre i vores holdninger herom. Her er der brug for hjælp og overvejer du at rejse afsted for at give en hånd med, så læs mere om visum til u-landene og mange af de andre vigtige informationer herom online.

Der er konsekvenser ved ikke at lave lockdown i u-landene

Situationen i ulandene er en helt anden end i lille Danmark og det kan på de færreste måder sammenlignes i forhold til samfundets tiltag eller manglende tiltag. Vi har en situation, hvor det ganske enkelt ikke er muligt at lave lockdown i rigtig mange ulande, fordi de konsekvenser heraf kan være direkte fatale.

I de fleste ulande er der tale om personer der oplever fattigdom som en norm. Her er de afhængige af at de der har et job også kan beholde det, fordi de muligvis kun lige i forvejen får hverdagen til at hænge sammen på denne måde.

Lockdown i andre lande har allerede haft store omkostninger for nogle ulande, fordi der er tale om lande der har levet af at levere til andre lande, der lige pludselig ikke længere bestiller som de før har gjort. Det har gjort at nogle har måtte miste sit job, selvom en lockdown i eget land ikke har været på tale.

Covid-19 har stillet alle lande i et dilemma

Det er ikke kun den internationale handel der har været ramt af Covid-19, men også de personer der lever i de fattigste ulande har måtte opleve dødsfald og sygdom som følger heraf. Vi har at gøre med mennesker der lever med andre vilkår. Mennesker der lever i slum og flygtningelejre. Mennesker der ikke har haft muligheden for at være helbredsmæssigt klar til at kunne stå imod at blive smittet med Covid-19.

Det er altså været en svær situation og et større dilemma, hvor et lockdown ville have nogle konsekvenser som mange ikke ville kunne overleve, mens et ikke lockdown har gjort at de har måtte risikere at blive smittet unødigt og dermed haft en fatal konsekvens fordi deres helbred i forvejen ikke er det bedste.