Vælg en side

Når efteråret og vinteren nærmer sig, begynder mange at tænke på jul. Hvordan skal pynten se ud i år? Og hvilken slags julelys skal man vælge?

Skal det være de klassiske stearinlys i vindueskarmen, eller skal man gøre noget helt andet?

I denne artikel vil vi give dig inspiration til, hvordan du kan bruge udendørs julelys på en anderledes og flot måde.

 

Udendørs Julelys – LED eller Stearinlys?

Når man skal vælge udendørs julelys, er der to forskellige muligheder. Man kan enten vælge LED-pærer eller almindelige stearinlys. Begge dele har fordele og ulemper, som man skal overveje inden man køber.

De fleste foretrækker dog LED-pærer til udendørs brug, da de er langt mere energivenlige end stearinlys. De fleste LED-pærer har en levetid på 50.000 timer, hvilket svarer til mere end 6 år med konstant brug! Dette giver altså en meget lavere elregning, sammenlignet med stearinlys. Derudover er LED-pærer også langt mindre brandfarlige end stearinlys.

En ulempe ved LED-pærer kan dog være, at de ikke altid fås i de rigtige farver. Hvis du ønsker dine julelys i en bestemt farve, kan det altså godt vise sig at være svært at finde dem som LED-pærer. De fleste butikker har dog et godt udvalg af farverige LED-pærer.

 

Udendørs Julepynt – Giv din Have et Julestemningsboost

Det er selvfølgelig ikke kun julebelysningen, der kan give din have et boost af julestemning. Der findes et hav af forskelligt pynt til haven, som kan gøre den klar til jul. Pynten kan blandt andet bestå af: 

  • Julestjerner i alle størrelser og farver
  • Juletræskugler i glas eller plastik
  • Julestjernelykker
  • Julestablade af forskellig slags (fyrretræer, buske mm.)
  • Lys i træerne

 

 Disse ting er blot nogle af de ting du kan bruge for at give din have et flot og juledygtigt udtryk. Husk dog på ikke at overdrive pynten; mindre er ofte mere!

 

Konklusion:

Der er masser af muligheder for at give sin have et flot og juledygtigt udtryk med udendørs julepynt og -belysning. Husk dog på ikke at overdrive pynten; mindre er ofte mere! Vi håber artiklen har givet dig inspiration til din egen havejul 🙂