Vælg en side

Når studenterrejsen skal findes i gymnasiet eller på andre uddannelsessteder, ser man ofte en række hyppige eksempler på byer, som noteres ned i rejsebogen. London besøges gerne, hvis der er fokus på det engelske fag – og Bruxelles, hvis politik er det overordnede emne.

Dog er det en skam ikke at kigge lidt nærmere på andre byer rundt omkring i Europa, da de i den grad fortjener et besøg. Du får her tre bud på alternative storbyer, som hele klassen kan besøge på den næste studenterrejse. 

Gent

Denne belgiske by ligger i nærheden af Bruxelles og emmer af hygge og historisk stemning. Universitetsbyen Gent har omkring 240.000 indbyggere og er Belgiens tredjestørste by. Byen folder sig ud omkring kajerne Graslei og Korenlei, hvor I vil finde en livlig trafik af kanalbåde.

Der er rig mulighed for at besøge hyggelige caféer og restauranter, når pauserne skal holdes, og når aftensmaden skal findes. Mange restauranter holder til i de smukt restaurerede lavshuse, og det er endda muligt at sove i ombyggede fabrikshaller fra 1800-tallet i det istandsatte River Hotel ved Leie-flodens bredder. I kan samtidig besøge byens museum STAM og se diverse danseteatre og koncertbygninger på det grønne område ved Leie-flodens bred. 

Utrecht 

Med lidt mere end 300.000 indbyggere ligger Hollands fjerdestørste by blot en halv time væk fra Amsterdam Centraal og næsten lige så langt væk fra Schiphol lufthavn. Denne by er opført på resterne af et romersk settlement, Trajectum, og er en af Hollands vigtigste religiøse byer. Utrecht er samtidig Hollands største universitetsby. De mange studerendes præg på byen kan blandt andet ses omkring byens pittoreske hovedkanal Oudegracht.

Det er ligeledes oplagt at besøge beboelseskvartererne omkring Voorstraat, hvor diverse gode spisesteder og kaffebarer holder til. Glem desuden ikke at gå på opdagelse i den hollandske arkitekt Gerrit Rietvelds hus Rietveld Schröderhuis. Huset er blandt et af hovedværkerne inden for retningen De Stijl og står samtidig på Unescos verdensarvsliste. 

Edinburgh 

Selvom det virker besynderligt ikke at besøge Storbritanniens imponerende hovedstad, London, med dens pompøse bygningsværker og yderst spændende kulturliv, har Skotlands hovedstad Edinburgh ligeledes ufattelig meget at byde på. Denne by har i de senere år fået en smuk opblomstring, hvad angår ny arkitektur og en interessant byudvikling. Den skotske hovedstad folder sig flot ud omkring The Royal Mile og New Town, hvor betagende victorianske ejendomme dukker op.

Sørg for at besøge gader og stræder i bydelen og havneområdet Leith, hvor I desuden vil kunne finde en række af Edinburghs bedste restauranter. Derudover bør I sætte en masse tid af til at få set det skotske parlament, som er tegnet af den afdøde catalanske arkitekt Enric Miralles. Om aftenen kan I opleve Edinburghs nye spisesteder, som fokuserer på skønne, lokale råvarer og god kvalitet. Tag en af de genindsatte bytog hen til restauranten, eller nyd gåturen til fods. 

De ovenstående byer er alle gode bud på spændende og alternative storbyer, som alle elever med garanti vil nyde. Dog er det tit et problem at skabe nok luft i budgettet til en studenterrejse. I denne forbindelse kan du kigge nærmere på de såkaldte quicklån, så du hurtigt kan få fat på en portion penge til en af de spændende destinationer.