Vælg en side

Afhængigt af hvilket motorkørekort du har i sinde, at opnå eller har et kørekort til skildres der imellem en række forskellige ting. Ikke kun til det praktiske og teoretiske, de kan selvfølgelig også hver især deres specifikke ting. I denne artikel kommer vi med 3 forskellige kørekort og fremhæver hvad de indebærer. Læs med nu og blive klogere.

1.      Almindeligt kørekort (B)

Det kørekort som vi alle kender mest. Det man bruger til personbiler, og som en stor del af den danske befolkning besidder til at køre på arbejde, eller blot fra a til b med familie venner, eller sig selv. Det alm. kørekort til personbil kan fra en alder af 17 år tages, dog er det lovpligtigt, at der er en passager der har erfaring. Når man fylder 18 år er man berettiget til at køre alene. Tager man kørekort for første gang, skal man op til en køreprøve, teoretiskprøve og modtage førstehjælpskursus. Kørekortet kan tages i hele landet, om det er en køreskole Aalborg eller København.

2.      Kørekort til bus eller lastbil

Det såkaldte ”store kørekort” tages hvis man ønsker at kunne føre større motorkøretøjer, ofte i erhvervsmæssig sammenhæng. Der findes en række alderskrav, for at man kan tage kørekort som strækker sig fra 18-24 år, og forskellige størrelser køretøjer. Desuden er det lovpligtigt at man i forvejen har alm. kørekort til personbil. Der findes dog undtagelser til alderskravene som man kan læse om på de relevante sider om færdsel.

3.      Kørekort til motorcykel

Ligesom med ovenstående kørekort, er det nødvendigt for at tage kørekort til motorcykel, at man i forvejen har det alm. til personbil. Lægeattest skal være klar, have bopæl i Danmark og have førstehjælpskursus. Hertil findes en række alderskrav som lyder følgende: A1 – 18 år, A2 20 år og A3 24år. Ligesom ved stort kørekort findes der igen undtagelser til disse alderskrav.