Vælg en side

Der kan være mange grunde til, at man kan få brug for en ferie. Det kan være, at det er blevet vinter i Danmark, og man derfor trænger til at komme sydpå og rigtigt blive varmet igennem. Det kan også være, at du har fundet et sted, hvor du kan lån penge nemt, hvormed du pludseligt har råd til at slappe lidt af.

Grundene kan være mange, men ikke desto mindre er det næsten altid en god ide at tage på ferie. Dog kan du risikere at komme til at stå i nogle uvante situationer, som hurtigt kan ødelægge den afslappede stemning. Læs derfor med her og bliv forberedt på 3 ting, som desværre kan gå galt, hvis du skal ud at rejse.

1. Du kan risikere at skulle betale for behandling på sygehuse

Vi danskere er vant til vores gode sundhedssystem herhjemme, hvor vi ikke selv skal punge ud direkte, når vi har brug for behandling på sygehuset. Dette er dog ikke tilfældet i alle lande. Dermed kan du altså risikere at skulle betale relativt store summer direkte på sygehuset, hvis du kommer galt afsted på ferien.

Hvis du dog har din forsikring i orden, så skal du nok få tilbagebetalt pengene af dit danske forsikringsselskab, men indtil da kan det altså være en fordel at have lidt ekstra penge på kontoen, hvis uheldet skulle være ude. Heldigvis findes der i dag også muligheder for at lån penge akut, hvis man skulle få brug for det.

2. Dit fly kan blive forsinket eller aflyst

Hvis du skal på en længere destinationsrejse, så er der en god chance for, at du netop har valgt at flyve til dit feriemål. Hvis dette er tilfældet, så risikerer du potentielt, at dit fly kan være forsinket eller decideret aflyst.

Hvis dette er tilfældet, så afhænger dine muligheder af det selskab, som du har booket dine billetter igennem. Der er nemlig forskel på, om du har booket rejsen gennem et charterbureau, eller om du selv er din egen rejseleder.

Har du et rejsebureau, så kan du blot kontakte dem, og så vil de ofte finde en løsning. Er du din egen rejseleder, så har du altså selv ansvaret for at finde en løsning, hvis dit fly er forsinket, og dermed kan det ende ud i, at du misser dit næste fly eller andre transport afgange.

3. Din bagage når ikke frem

Endnu et problem, som kan opstå, når du flyver til din rejsedestination, er, at din bagage ikke kommer med samme fly som dig, og dermed ikke ankommer sammen med dig. For at være så forberedt som muligt på dette problem bør du altid gemme din kvittering fra indtjekningen af din bagage i afgangslufthavn.

Kvitteringen skal du nemlig bruge i ankomstlufthavnen, som du ligeledes ikke må forlade, førend du har fået en såkaldt PIR-rapport. Denne rapport er dit bevis på, at din bagage ikke er kommet frem.

Får du aldrig din bagage igen, så kan du efter hjemkomst kontakte flyselskabet og kræve erstatning for dine mistede ejendele.