Vælg en side

Det danske spiritus marked har i mange år været under udvikling. Flere og flere mikrobryggeri dukker op, og derfor også langt flere unikke drikke til at smøre ganen. Derimellem finder man nogle rigtig velsmagende spiritusser både klassiske og mindre klassiske. I denne artikel har vi prøvet at samle tre forskellige danske spiritusser der virkelig er oplevelsen værd. Læs med nu og bliv inspireret.

1.      Gin

En af verdens bedste gin er faktisk produceret i Danmark. Og de danske råvarer som blomstrer i vores varierende klima, er enormt gode ingredienser til at lave et produkt hvor kvalitet og smag hænger sammen. Flere danske bryggerier har kastet sig over gin og især Fary Lochan, som først og fremmest producerer whisky har formået at levere en virkelig god Gin. Den fås i forskellige udgaver. Men den klassiske hvor enebær smagen er mest dominerende virker altid rigtig godt.

2.      Snaps

Måske en af de mest kendte danske spiritusser. Den har igennem mange år været den fortrukne drikke, til mange forskellige arrangementer. Forhen vil man nok have kaldet det brændevin, og de har også virkelig tætte slægter. Oftest ser man den ved julebordet eller påskebordet, kombineret med en fiskefilet eller ægge mad. Desuden også sild. Hvilken smag man foretrækker, er meget subjektivt, og derfor findes snaps også mange forskellige udgaver. Hos Bornholmspirits omfavner man de gode råvarer fra øen og laver Bornholm snaps i alt fra hindbær, figen og honning.

3.      Rom

Det virker måske lidt usandsynligt, men danskere kan sagtens lave en god rom. Producenter som Great Dane har kastet sig over projektet og leverer en fantastisk smagsoplevelse til dem der tør prøve det af. Om det er hvid rom, mørk rom eller en med flere år på bagen. Man kan få det hele og det er uden tvivl pengene værd. Hvem elsker ikke lokale produkter.