Vælg en side

Der kan være flere årsager til, at du keder dig i hjemmet. Måske bor du alene? Måske bor du en mindre 1-værelses lejlighed? Måske har du intet tv du kan ligge dig foran og bruge til at fordrive tiden? Pointen er, at mange af os går og keder os i hjemmet. Derfor er er der udarbejdet en artikel, der henvender sig til dig, der keder dig i hjemmet.

1.     Træn i hjemmet

Hvis ikke du orker at gå ned i dit lokale fitnesscenter, eller du måske har langt til det lokale fitnesscenter. Der er faktisk ekstremt mange redskaber i hjemmet der kan bruges til træning – hvis du overhovedet behøver nogen. Find en måtte og lav nogle liggende øvelser. Find nogle gamle forlagte vægte og se om du kan bruge dem til noget. Ikke nok med at du holder dig aktiv, så får du også en dejlig følelse af, at du har opnået noget den pågældende dag. Ydermere er det bevist at træning og motion øger din glæde.

2.     Få en hobby

Hobbyer kan være alle former for aktiviteter, der holder dig i gang. Om det er at bygge et skib af små træstykker, lægge puslespil eller male et maleri – er det altid godt for dig, som keder sig. Du vil finde ud af, at det faktisk er ret hyggeligt at finde et projekt man interessere sig for og færdiggøre det. Og hvis du har en samlevende, så start en ny hobby sammen. Det giver jer sammenhold og samtidig undgår du at føle dig ensom.

3.     Vær produktiv

Nu hvor du alligevel keder dig derhjemme, så prøv at få det bedste ud af din tid. Der er ingen der vinder noget på, at du bare ligger og kigger ind i en væg hele dagen – og slet ikke dig. Hvis du har et par ærinder der kan klares, så få dem ordnet. Så hvis du fx har overvejet at få din iPhone 7 reparation eller få din bil på værksted i Glostrup, så få det ordnet. Selvfølgelig kræver det at de respektive værksteder er åbne, og hvis der er foranstaltninger fra virksomhederne, så lyt til dem og respektér dem. Ligeledes hvis du har noget arbejde til overs, så lav det mens du har energien til det. Den tid du mister på at arbejde derhjemme, vinder du alligevel i sidste ende på arbejdet.

4.     Gør ting du har lyst til

Hvis du ikke har lyst til nogle af ovenstående, så skal du ikke gøre dem. For hvis du ikke har motivationen med dig, så nytter det ikke noget, og du oplever at du føler at det er spildt tid. Derimod fokusér på ting du har lyst til, så hvis lysten til at træne opstår, men du ikke lige magter rejse dig sofaen, så spænd ballerne sammen og gør det. Du kommer til at fortryde det, hvis ikke du gør det. Og hvis du får lyst til noget lækkert mad, så tag ned og handle ind til en drømmemenu. Selvforkælelse gør tilstedeværelsen nemmere – især når man er derhjemme.