Vælg en side

Danmark blev i mange år kåret, som verdens lykkeligste land – og vi ligger stadig højt placeret i den måling. Derfor kan det ikke komme som nogen overraskelse, at andre lande er begyndt at kigge mod Danmark og generelt mod de nordiske lande for at se, hvad det er, vi gør, siden vi er så lykkelige.

Er der blot noget særligt i modermælken – eller har vi rent faktisk bygget et samfund op, der gør os mere lykkelige, end andre samfund formår at gøre deres borgere?

Disse ting tager vi måske for givet

Når man er opvokset med nogle bestemte forhold, er det ikke altid, man naturligt udvikler en forståelse for resten af verden. Særligt hvis man ikke har rejst i eksempelvis et u-land.

Har man ikke oplevet verden langt fra den vestlige civilisation, kan det godt være svært rent faktisk at sætte sig ind i, hvad der foregår i resten af verden – og hvordan livet mon må være i et u-land.

Derfor er der også mange ting, vi måske tager for givet i Danmark. For vi har det jo øjensynligt rigtig godt, eftersom vi er blandt de lykkeligste folkefærd. Så hvilke dele af vores samfund bidrager til vores lykke?

Sikkerhed giver lykke

Vores lykke hænger på mange måder sammen med, at vi ikke behøver bekymre os i samme grad, som folk i mange andre lande gør. Vi ved, at vi i Danmark har et sikkerhedsnet. Uanset hvad der sker, kommer vi ikke til at ligge på gaden uden noget tilflugtssted.

Der er nemlig opbygget et sikkerhedsnet, der griber os, uanset hvor langt vi falder ned – står vi pludselig uden et sted at bo, uden indkomst og uden penge til mad, er der steder, vi kan tage til.

Står vi en dag uden arbejde, kan vi modtage penge, indtil vi finder et nyt. I Danmark ved vi, at staten altid vil gribe os. Dog er det også en god idé at forsikre sig selv – altså selv at sørge for at have noget at falde tilbage på, hvis vi en dag skulle stå uden arbejde.

Er du ikke medlem af en a-kasse endnu, kan det godt betale sig at blive det. Når du er medlem af en a-kasse, vil du nemlig have en sikring i, at du får dagpenge, hvis du en dag skulle stå uden job.

Således er du altså sikker på, du ikke kommer til at stå uden indkomst, hvis du pludselig skulle blive fyret eller af anden årsag miste dit arbejde og din indkomst. Vil du gerne have en oversigt over mulige a-kasser, kan du finde det på a-kasseguide.dk.

Det er vigtigt at følge med i u-landene

Når vi bor i et land som Danmark, er det vigtigt, at vi forsøger at danne os et indblik i resten af verdenen. Har du ikke mulighed for at rejse til et u-land, er det en god idé at følge med i dem fra sidelinjen – så får du en større forståelse for resten af verden.