Vælg en side

Det ikke alle der er bevidste omkring det, men når man går fra at være et ungt menneske til at være voksen, så er der mange ting som er vigtige at have styr på. Desværre er der mange unge som ikke får styr på en række vigtige ting fordi de har travlt med alt mulig andet i deres hverdagsprogram.

En de ting som mange unge glemmer at forholde sig til er en A-kasse. Hvis du kan nikke genkendende til dette, så find en A-kasse her på A-kassefinderen.dk

Hvorfor en A-kasse?

A-kasse er en forkortelse for arbejdsløshedskasse, og minder meget om en forsikring, da man med et medlemskab i en A-kasse sikre sig retten til dagpenge, som er en indtægt du får, hvis du skulle være så uheldig at blive fyret. Det fungerer ved at man hver måned betaler et kontingent, og efter at man har været medlem i et år så har man opnået retten til at få dagpenge hvis man bliver arbejdsløs.

En A-kasse administrer også andre ting, det er udbetaling af feriepenge, ydelser i forbindelse med barsel og andre orlovsydelser. Hvis der opstår tvister med din arbejdsgiver, hvis du ønsker opkvalificering eller skal forhandle løn, så kan det også være en god ide at være medlem af en fagforening.

Uanset om du er studerende, ung eller gammel så har du gavn af at være medlem af en A-kasse. Der findes efterhånden mange forskellige a kasser og fagforeninger. Hvilken løsning der er bedst for dig kan være forskellig fra person til person og hvilken branche du arbejder i. Er du i tvivl kan du evt. spørge kollegaer om hvilken A-kasse de er medlem af.

Vi har det godt i Danmark

Sammenlignet med mange andre lande så har vi det godt i Danmark, og derfor tænker mange at de er sikret kontanthjælp uanset hvad der sker. Sådan er det desværre ikke, alle har ret til at søge men for at være berettiget, så må man stort set ikke eje noget af værdi, og det har langt de fleste.