Vælg en side

Er du på udkig efter nyt sengetøj, så vil jeg klart anbefale dig at prøve et sæt bambus sengetøj af økologisk dyrket bambus, som er omdannet til tekstil via Tencel Lyocell metoden. 

Det økologiske bambus som dette bambus sengetøj er lavet af vokser i FSC certificerede bambus skove, hvor der tages højde for både de landmænd, som skal høste bambussen og bambussen selv. Dette betyder at skovbruget er bæredygtigt og at der løbende plantes nyt bambus i dem når den gamle fældes. 

Bambus sengetøj lavet på tencel og lyocell metoden er langt mere miljøvenligt end konventionelt bambus sengetøj. Dette er en fact da de nedbrydende kemikalier der skal bruges for at nedbryde fibrende i bambussen, bliver genanvendt og spildet er minimalt. Metoden er prisvindende, og den anbefales af flere forskellige instanser verden over. 

Når vi skriver at bambus sengetøjet både er økologisk og så alligevel ikke, så er det fordi at den nebrydende kemi der bruges ikke er økologisk. Der findes simpelthen ingen økologiske metoder endnu, som kan nedbryde bambus til fibre som er så fine. Det er jo en skam, men forskningen viser at på trods af disse kemikalier, så er bambus sengetøjet og generelt bambus tøj som fx bambus trusser og sokker mere bæredygtigt end bomulds tøjet. Sagen er nemlig den, at bambus vokser langt hurtigere end bomuld, og kræver derfor langt mindre plads. 

Bambus sengetøj er blødt som silke og det er bambus trusser også

Hvis du har erhvervet dig noget bambus sengetøj eller for den sags skyld et par bambus trusser, så vil du også have mærket hvor blødt det er. Det er nemlig helt enormt blødt, og jeg oplever ofte folk være helt oppe i skyen over det. Så herfra kommer den varmeste anbefaling hvis du godt kan lide blødt tekstil mod din hud. Og hvem kan egentlig ikke det?

 

Bambus sengetøj kan meget mere end bare at være blødt og ressourcebesparende

Bambus sengetøj er også fugtabsorberende, hvilket jo er en egenskab som ikke er helt tosset om natten. Når du ligger der og sveder, så er det jo skønt af dit sengetøj er med til at fjerne det fugtige fra dig krop, så du kan holde dig tør. Alt sammen er med til at holde dig tør. 

Jeg håber på at du har fået lidt ud af artiklen og du er glad for dit bambus sengøj ligesom mig.