Vælg en side

Black Friday er en dag, som amerikanerne ser frem til hvert år. Vi ved alle sammen, at det er årets travleste shoppingdag, men hvad ved vi ellers om Black Friday? Hvad er Black Friday, og hvor kommer denne tradition fra?

Om Black Friday

En af de mest populære versioner af, hvordan Black Friday er opstået, er som følger: “I Philadelphia i 1776 førte general George Washington en gruppe oprørske tropper gennem gaderne den 27. november. De havde netop vundet deres kamp over de britiske styrker, som på det tidspunkt besatte Philadelphia.” Byen fejrede med en parade deres sejr over disse fremmede angribere, da de stødte på butikker fyldt med varer – tøj, mad, kamme og andre produkter. Disse købmænd ville ikke sænke deres priser til soldaterne, så de besluttede sig for at gå fra butik til butik og købe alt, hvad de kunne finde.

Hvornår er Black Friday 2021? I år falder den den 26. november, men du kan også læse online, hvilke butikker der holder Black Friday-udsalg på https://black-friday-oversigt.dk/. Her kan du se, hvilke butikker i Danmark, der holder massiv udsalg.

Hvad er Cyber Monday?

Efter Black Friday har folk en tendens til at gå online og købe varer, som de måske ikke kunne have fået i butikkerne eller på grund af deres travle tidsplaner. Denne dag kaldes Cyber Monday, som falder mandagen efter fredagen.

Der er dog ikke den store forskel på Black Friday og Cyber Monday. For butikkerne her lidt efter lidt, udvidet deres udsalgsperiode, til både ugen før og efter. Det betyder, at du på Black Friday og Cyber Monday, kan handle produkter på udsalg, både online og i fysiske butikker. Hvilket kommer dem til gode, som foretrækker det ene frem for det andet.

Man skal dog huske at være lidt vågen, når man kigger på udsalgspriser. For nogle butikker kan godt snyde med deres priser, så kig lige en ekstra gang, inden du beslutter dig for, at du har fundet et godt tilbud.