Vælg en side

Efter lodtrækning til badmintonsportens sæsonfinaler, der afvikles på Bali frem til på søndag stod det klart, at de to stærkeste danske herresingler, Viktor Axelsen og Rasmus Gemke var havnet i samme gruppe, hvor også verdensranglistens nummer to, japanske Kento Momota var at finde. Gemke og Momota er nemlig begge ude efter at have spillet ganske få bolde. Det skriver Kane.nl.

”Absurd” lyder det fra frustreret Axelsen

Otte dueller nåede de to danskere at udkæmpe på banen, inden Gemke valgte at opgive at spille videre. Der stod da 5-1 i Axelsen favør.  Gemke var fra kampens start hæmmet af problemer med knæet, som han efter eget udsagn har bokset med siden sidste uge. At han overhovedet stiller op må derfor siges at være noget af et sats. Efterfølgende var både Viktor Axelsen, der ellers fik en meget nem sejr, noget frustreret efter første runde af gruppekampene. Momota trak sig nemlig også med skadesproblemer. ”Så absurd”, udtrykte Axelsen sig. Det er især fordi, han og Lakshya Sen, gruppens fjerde spiller, er sikre på at gå videre fra gruppen efter henholdsvis otte og to dueller.

Økonomiske motiver til at stille op?

Den stærke japaner Kento Momota, der så sent som ved den seneste opdatering af verdensranglisten tidligere på ugen blev forvist til andenpladsen af Viktor Axelsen, var heller ikke i stand til at gennemføre sin første kamp.  Allerede ved 1-1 i kampen mod Lakshya Sen trak han sig – tilsyneladende med rygproblemer. Måske det havde været mere fair at overlade pladsen til en anden, mere fit spiller inden turneringsstart? TV2-sportens badmintonredaktør Dennis Bostrup spekulerede efterfølgende i de to spilleres økonomiske motiver for at stille til start i turneringen – vel vidende, at der var stor risiko for ikke at kunne spille ret meget. De får nemlig et pænt beløb for at stille til start i turneringen – 60.000 kr. får taberen af gruppen nemlig.

Kulmination på flot sæson for Axelsen 

Viktor Akselsen får altså en lidt mærkelig kulmination på en fantastisk sæson, og han går ind i turneringen som nummer et på verdensranglisten. Det blev til en guldmedalje ved OL i Tokyo i august, og den sidste turnering inden sæsonfinalerne, Indonesia Open, formåede han at vinde for første gang i karrieren. Inden da var det lykkedes at vinde Denmark Open, hvilket ligeledes var for første gang i karrieren – ved i finalen at besejre Kento Momota, som han nu ikke får mulighed for at møde ved sæsonfinalerne.