Vælg en side

I løbet af et kalenderår vil vi opleve, at der finder forskellige begivenheder sted. Det er alle nogle, som de fleste ser spændt frem til. Der foregår nemlig typisk forskellige ting, når de nærmer sig, og det er oftest spændende og forbundet med dejlige, hyggelige og spændende oplevelser.

Påske

Påske er en dejlig tid, hvor lyset kommer, foråret er godt på vej og sommeren nærmer sig. Her er forskellige traditioner som at male påskeæg, trille æg og hygge om det kreative påskebord. Så er der naturligvis også påskefrokosterne, hvor vi samles og får super lækker mad.

Fastelavn

Fastelavn er for de fleste børn også en hyggelig tid, hvor alle klæder sig ud og slår katten af tønden. Der bliver udskåret vindere for bedste udklædning, og når der bliver slået hul på tønden, vælter det ud med spændende slik, som børnene ender med at kaste sig over.

Halloween

Når mørket igen faldet over landet, er det tid til Halloween. Over de seneste år har Halloween som årstidsbestemt begivenhed vundet mere og mere indpas i landet. Vi gør altså mere og mere ud af det med pynt, udklædning og slik eller ballade. Det er for de fleste super hyggeligt, da vi på denne måde udnytter mørket til at skabe spænding og uhygge. Og her er der også lækkert slik i vente.

Jul

Julen er den helt store højdepunkt på året, da den også varer det meste af december måned. Her samles vi, hygger, glædes, giver hinanden gaver, spiser julemad, danser om juletræet, leger i sneen og bygger snemænd. Der er julepynt overalt i både hjem og gader, og derfor bliver man i dejligt julehumør, når man skal juleshoppe. Generelt er alt pakket ind i dejlig hygge, med en masse julelys, der får mørket til at lyse dejligt op. En tv julekalender som fx Jul i Gammelby skal også følges hver eneste dag, hvilket er en super hyggelig nordisk tradition.

Nytår

Når vi skal sige farvel til året, der er gået, fejrer vi det med et brag af en nytårsfest. Her får vi igen lækre nytårsmenuer, som kan være meget forskellige, og når klokken slår tolv, skal vi ud enten og se på det farverige fyrværkeri, eller måske selv fyre noget af. Det er altid en flot oplevelse, når alle raketterne og bomberørene sendes i luften og eksploderer i fantastiske farver, der endnu en gang lyser op i mørket.