Vælg en side

Asien er i øjeblikket verdens største marked for e-sport. Sydkorea, Kina og Taiwan tegner sig for en stor del af denne vækst.

Men der er også andre lande i regionen, der begynder at gøre deres indtog på e-sportsscenen. Filippinerne, Indonesien og Malaysia er alle begyndt at investere i udviklingen af esport, og der er stor sandsynlighed for, at de vil blive store aktører i fremtiden.

Ifølge en rapport fra Niko Partners nåede e-sportøkonomien i Asien og Stillehavsområdet at nå op på 1,1 mia. dollars i 2021. Dette er et bevis på den stigende popularitet af esport i regionen.

Der er flere faktorer, der driver væksten inden for esport i Asien. Den ene er den stigende tilgængelighed af bredbåndsinternet og mobilforbindelser. Det har gjort det lettere for folk at få adgang til onlinespil og se live streaming af turneringer. En anden faktor er den store befolkning af unge mennesker i Asien, samt at det er meget almindeligt at tage på eSportscafe.dk.

Den stigende popularitet af esports har ført til dannelsen af mange professionelle hold og ligaer i Asien. En af de mest populære ligaer er Overwatch League, som har hold fra Kina, Sydkorea og Taiwan. Ligaen tiltrækker mange seere fra hele verden, og Kina alene tegner sig for 20 % af de samlede seertal.

Den kinesiske regering har også støttet udviklingen af e-sport i landet. I 2016 annoncerede Kina planer om at bygge en “esportsby” i Hangzhou, som skulle være hjemsted for 100 professionelle hold. Byen ville også have faciliteter til træning og afholdelse af turneringer. I 2017 annoncerede Kina også planer om at oprette en national esportsskole, hvor unge gamere kan få undervisning i spil og esports.

Esportscenen i Asien blomstrer takket være den stigende tilgængelighed af bredbåndsinternet, mobilforbindelser og støtte fra regeringerne. Dette har ført til dannelsen af mange professionelle hold og ligaer i regionen, hvilket tiltrækker et stort antal seere fra hele verden. Med så stærke vækstudsigter er det sandsynligt, at vi vil se endnu mere udvikling på esportscenen i Asien i de kommende år.