Vælg en side

Et u-land er en betegnelse for de lande, som ikke har en gennemgående industrialisering, som ofte er plaget af hungersnød, fattigdom og sygedomme med døden til følge. Dammark har et meget priviligeret samfund, hvor vi tjener godt, vi har sygehuse, og en lav fattigdom i Danmark. Her er blot nogle af de ting, som vi tager for givet i Danmark, som er luksus, for et menneske fra et U-land.

Rent vand

Bare det, at vi kan tænde for en vandhane i både vores køkken og badeværelser, er ren luksus. Læs mere om hjem på https://herligthjem.dk/. Oven i det, kommer der sågar rent vand, som man er blevet renset, lige til at drikke. I U-lande er der ikke rensningsanlæg, der er ikke rent vand i deres haner. De skal til den nærmeste flod for at hente vand, og så er vandet ikke engang rent.

Varme

Varme har de mere af, fra naturens side i de fleste U-lande, men de fleste har ikke huske, som er isolerede, som vi har i Danmark. Fryser vi, kan vi tænde for varmen, sveder vi, kan vi slukke for varmen. Vi har brændeovn, som er en moderniseret form for bål, som de laver i U-lande, hvis altså de har noget at tænde op med.

Mad

Er køleskabet tomt, så kører vi til supermarkedet, for at handle ind til det, vi har lyst til. Bare det, at vi selv kan vælge, hvad vi gerne vil have at spise, er en mega luksus-ting. I U-lande, er de heldige, hvis der overhovedet er aftensmad på dagen, eller må de vente til næste dag, eller næste igen.

Elektronik

Det er nærmeste unormalt, ikke at at have en mobiltelefon, når man fylder 6 år gammel i Danmark. Teknologien har en rivende udvikling, og vi har i Danmark et nyeste nye, i form af TV, telefoner, Internet, og andre elektroniske midler.