Vælg en side

Blødt og bæredygtigt undertøj i bambus

Det giver næsten sig selv, at når der ligefrem er nogen der kalder stof lavet af bambusfibre for kunstig silke, må det være fordi, materialet kan noget helt særligt. Faktum er i hvert fald, at bambus undertøj føles lige så dejligt på huden, som den blødeste silke, og hvem vil ikke gerne klæde sig i lækkert, blødt undertøj hver eneste dag, hele året rundt.

Undertøj af bambus, som trusser, Bh’er og toppe, er efterhånden blevet et populært produkt blandt mange kvinder, men også underbukser og undertrøjer af bambus til mænd vinder mere og mere frem. Det giver god mening, for undertøj af bambusfibre, har en lang række fordele og positive egenskaber, som ikke bare er gode for kroppen, men også for miljøet og naturen.

Ligesom uld, kan også bambus regulere kropstemperaturen. Derfor vil bambus undertøj lune godt på en kold vinterdag og afkøle kroppen på en varm sommerdag. Bambusfibrene absorberer fugt og er i stand til at tilpasse sig kroppen, selv efter adskillige ture i vaskemaskinen.

Udover at være temperatur regulerende, har bambus også andre positive egenskaber, som er gode ved dig og din hud, materialet er nemlig både allergivenligt og antibakterielt.

Bambus undertøj uden gødning og giftige sprøjtemidler

Den grønne bambus er en hurtigt voksende plante, som hverken kræver gødning, kunstgødning, giftige sprøjtemidler, pesticider eller vanding for at trives. Faktisk kan bambusplanten vokse helt op til 30 centimeter om dagen, hvilket gør den til en absolut favorit blandt bæredygtige planter og af samme grund er bambusplanten ved at være et lige så populært materiale, som den bomuld, vi har kendt til i vores tøjproduktion de sidste mange år. 

Hvorfor vælge undertøj af bambusfibre?

Som de fleste nok ved, er den bløde bomuld kendt for at være undertøjets ukronede konge. Men bambus er, lige så stille, begyndt at snige sig op i popularitet og bambusstof bliver i dag ikke bare brugt til undertøj men også til bukser, kjoler, bluser og trøjer. Det meget høje antal af bambustråde og -fibre, gør materialet særdeles blødt og komfortabelt at bære helt tæt på huden, derfor gør det sig særligt godt som undertøj – og så er det endda meget blødere end bomuld. Den antibakterielle effekt sikrer desuden, at en bambus undertrøje ikke kommer til at lugte surt eller af sved.

En række gode egenskaber ved bambus undertøj

Undertøj skal føles behageligt og må ikke stramme de forkerte steder og netop de kriterier opfylder undertøj lavet af bambusfibre. Stoffet er meget strækbart, selv efter mange vaske, og det betyder, at bambus undertøj holder formen og ikke begynder at stramme med tiden. 

 

Bambus er desuden et allergivenligt materiale, så har du allergi, er bambus undertøj et glimrende valg for at undgå irritation og allergiske reaktioner på kroppen.

Mange kender sikkert til problemet med at farven i tøj og undertøj langsomt falmer og forsvinder. Men med undertøj af bambus, forbliver farven i tekstilerne. Bambusfibrene bliver nemlig farvet både indvendigt og udvendigt og vil derfor holde i længere tid end i undertøj der for eksempel er lavet af bomuld.