Vælg en side

Der findes mange dejlige druesorter og vine i verden. Derfor kan det godt være ekstra udfordrende for den ikke så velbevandrede vindrikker at vælge en rigtig god vin.

Menneskers smagsløg er også forskellige, hvilket gør, at man har brug for professionel hjælp til sit valg af vin, hvor en vinekspert kan spørge ind til ens smag og den mad, som vinen skal serveres til. Har man ikke lige en ekspert ved hånden, kan man også læse med her om et super godt bud på en ekstraordinær god og intens vin, nemlig Zinfandel vin.

Lær mere om Zinfandel vinen

Hvad kendetegner især Zinfandel vinene? De dyrkes i det solrige og naturskønne Californien, hvor der kræses om druesorten med navnet Zinfandel. Dens drue har vist sig at være identisk med den meget populære druesort Primitivo, som bliver dyrket i Italien. Det er godt at vide, hvis man gerne vil have en Primitivo, men ikke kan få fat i en sådan. Så er Zinfandel vinen et oplagt og lige så godt alternativ.

Hvilken smag har denne druesort så? Den er meget intens med stor fylde, og der findes både hvide vine og røde vine i denne druesort.

Hvordan dyrkes Zinfandel?

Den dejlige drue Zinfandel bliver gæret i lang tid og dernæst fermenteret og til sidst lagret på egefade. Denne lange modningsproces giver vinene en helt særlig karakter, der for hvidvinene skaber en tør og let hvidvin og en rig og fyldig rødvin. Derudover er dagene solrige og nætterne kølige, der hvor vinstokkene står, og dette skaber også en særlig smagskarakter for Zinfandel vinene.

Scor din date på vinen   

Når den romantiske date står for døren, kan man jo altid brillere overfor sin date med at man ved, hvor druesorten Zinfandel kommer fra, og hvordan den bliver dyrket. Det vil helt sikkert score nogle point, når man udviser en sådan specialiseret viden. Denne viden kan man enten vise på en restaurant, hvor man specifikt spørger efter Zinfandel vin eller i hjemmet, hvor man har købt en dejlig vin af denne druesort.

Server lækker vin til lækker mad

Skal man lave mad til partneren eller til familien, kan man servere lækkert kød til rødvinen såsom oksesteg, tournedos, kalvesteg eller hel kylling i stegeso. Dertil kan man servere lækre grøntsager og en dejlig sauce. Står menuen på tre retter, kan man lave en forret med fisk eller suppe, hvortil det er ideelt at drikke en Zinfandel hvidvin.

Hvis parret gerne vil holde en romantisk date eller familien samles til en hyggelig stund, er der rig mulighed for at servere lækker Zinfandel vin til disse sociale begivenheder.

Vin og ost er altid et hit

Som et alternativ til den søde dessert, kan man servere diverse franske, spanske eller danske oste til en god og fyldig Zinfandel rødvin. Dertil kan man supplere med radiser, cornichoner, frugt eller honningristede nødder og knasende kiks, der giver en god helhedsoplevelse for smagsløgene. Et sådant ostebord kan også serveres alene til en hyggelig aften med familie eller venner. Det er ren hygge!