Vælg en side

Det nye hit

Escaperooms er blevet mere og mere populært den seneste tid. Fra det første Escaperoom åbnede i Japan tilbage i 2007 er det gået stærkt. Det bredte sig til asien først og så kom de østlige europæiske lande på markedet og alene i Ungarns hovestadig Budapest er der mere end 100 udbydere af Escape rooms.

I danmark kom de første udbydere på markedet omkring 2014. I dag er der omkring 12-15 udbydere, flere af dem med flere forskellige rum, alene i Københavnsområdet. Dertil kommer flere fordelt over hele landet

Film om escaperooms har også været med til at øge populariteten gevaldigt herhjemme.

Hvad er et escaperoom?

Ganske simpelt. Et Escaperoom er et rum du skal flygte fra. 
Du bliver lukket ind i et rum og herfra har du en bestemt tidsgrænse til at finde ud af rummet. Oftest vil den grænse være på en time. For at slippe ud skal du løse gåder op opgaver. Oftest er der en del hængelåse forbundet med at undslippet rummet.

Et eksempel på en opgave kunne være at du finder en bog og i denne bog er nogle tal markeret med farver. Et andet sted i rummet befinder sig en lås med samme farver som kræver et antal bogstaver. Når du finder sammenhængen og sætter bogstaverne ind på låsen, har du åbnet og får en vigtig genstand der skal bruges. Dette kan være alt fra UV lygter, batterier eller måske endnu en bog der fører til nye opgaver.

Hvem kan være med?

Generelt anbefaler vi ikke Escape rooms før konfirmationsalderen. Man kan godt som familie have et mindre barn med, men børn på fx 11 år kan ikke klare et escape room selv, da deres hjerne ikke er udviklet til at se sammenhænge og finde logikken i ting endnu. Omvendt kan et barn på 7 år være en stor hjælp til voksne i et rum, da børn ikke overtænker og ofte siger hvad der falder dem ind.

Vær dog opmærksom på at nogle escaperooms er lavet for at skræmme. dette kan være alt fra blot en dyster stemning og til decideret horrorrooms med skuespillere og total mørke. Læs altid op på det inden du booker, så du ved hvad der venter dig.