Vælg en side

Det er snart tid til skiferie for rigtig mange danskere, og det betyder også, at det igen er tid til at få tjekket bilen igennem for alt, hvad der er muligt at tjekke for. Det er nemlig virkelig vigtigt, at bilen er tjekket, før den skal på en krævende tur nordpå eller ned gennem alperne. 

Det er selvfølgelig ingen hemmelighed, at vintermånederne for de fleste byder på lidt færre udendørsaktiviteter, og man bruger måske mere tid indenfor på stillestående og hyggelige stunder. Selvom man savner at spille bold, må man måske lige vente lidt endnu, før det er tid til at komme på græs, men så er det godt, at man måske har en skiferie, som ligger og venter i den nærmeste fremtid. 

Det skriver BT.

Det betyder selvfølgelig også, at bilen skal tjekkes godt og grundigt op, før man drager afsted mod et af årets højdepunkter. Det er bare så ærgerligt ikke at komme frem eller i bedste fald komme meget for sent, fordi bilen går i stykker, og man skal vente på vejhjælp og reparation, før man kan fortsætte. 

Derfor er det en god idé at have en lille tjekliste med ting, man i hvert fald skal have tjekket før afgang. 

De rigtige dæk

Det kan nok ikke komme nok en overraskelse for ret mange, at der findes forskellige typer af dæk. Hvad der derimod er overraskende er, at mange ikke tænker på at få dem skiftet, og derfor sommetider kører rundt alt for længe med de forkerte dæk. 

Skal man på ferie i alperne i vintermånederne, skal man naturligvis have vinter- eller helårsdæk på bilen, for det kan hurtigt blive en ret krævende tur, hvor man kører i en masse svært terræn, som også er en udfordring for mange biler. 

Bremse- og styrtøj

En anden meget vigtig ting at få tjekket op på er bremserne og det generelle styrtøj i bilen. Det er noget, man selv relativt nemt kan tjekke, blandt andet ved at have en til at kigge, om hjulene bevæger sig, som de skal, når man drejer i rettet. Derudover kan man selvfølgelig tjekke bremselængden og bremsekvaliteten, når man kører i bilen på de stille veje. 

Er man i tvivl, er det altid bedre at tage en tur til mekaniker en gang for meget end en gang for lidt. Han eller hun vil hurtigt kunne fortælle dig, om der er nogle problemer, eller om alt er klar til turen. 

Overlæs i bilen

Det er rigtig godt at være opmærksom på, at bilen også ændrer sig, når der er rigtig meget læs på bilen. Måske har I meget bagage og udstyr med, og så sidder I måske også tætpakket med mennesker, som skal med på turen. Det har altså betydning for, hvordan din bil reagerer, og eksempelvis vil bremselængden nok blive en smule påvirket af det. 

Det er noget, man skal være opmærksom på, når man kører, og det betyder blandt andet, at man måske skal holde lidt ekstra afstand til andre biler.