Vælg en side

Praktikophold i udlandet er en mulighed for at lære og opleve hverdagen i et andet sundhedssystem. På dit praktiksted vil du blive udsat for nye udfordringer og situationer, som vil hjælpe dig med at udvikle dig både fagligt og personligt. Praktikopholdet vil også give dig et unikt indblik i et andet lands arbejdsvilkår og kultur. Hvis du er studerende, kan det være, at du er på et observationspraktikophold i udlandet. Dette er en fremragende mulighed for at lære af fagfolk, der er uddannet inden for det sundhedsområde, du overvejer at gå i gang med. Du vil få yderligere teoretisk undervisning, som vil give dig yderligere indsigt i, hvad jobbet indebærer som færdiguddannet. De fagfolk, du følger på hospitalet, vil fungere som mentorer for dig og være fuldt informeret om dit uddannelsesniveau. De vil tilrettelægge dit praktikophold i overensstemmelse hermed, men det er vigtigt, at du ikke tøver med at stille spørgsmål eller søge afklaring, hvis der er behov for det. Denne erfaring vil hjælpe dig med at beslutte, om dette er den rette karrierevej for dig. Besøg hjemmesiden og book dit TryMedics praktikophold.

Find den rigtige udlandspraktik til dit behov

Et praktikophold i udlandet er med til at afklare dine tanker om at arbejde inden for sundhedssektoren. Det kan være svært at træffe en beslutning om, hvorvidt man vil læse et sundhedsfag eller ej, uden at have oplevet, hvordan det er at arbejde på et hospital. Et praktikophold kan hjælpe dig med at få en bedre fornemmelse af, hvordan det er at arbejde inden for sundhedssektoren, og om det er noget, du gerne vil arbejde med. Derudover vil et praktikophold i udlandet give dig mulighed for at opleve forskellige kulturer og deres tilgang til sundhedsvæsenet. Det er en værdifuld erfaring, som kan hjælpe dig med at træffe en informeret beslutning om, hvorvidt et sundhedsfag er det rigtige for dig eller ej.

Få en masse udlandserfaring med udlandspraktik

Hvis du studerer i forbindelse med din videregående sundhedsuddannelse, har din uddannelsesinstitution krav til kurset og indholdet. Dette omfatter krav og begrænsninger for, hvilke praktiske opgaver du skal udføre under din klinik. Dette vil være i overensstemmelse med dit uddannelsesniveau og dine nuværende kompetencer. Hvis du laver en klinik under din orlov fra din uddannelse, vil der i de fleste tilfælde ikke være krav til kurset og indholdet. Her er det vigtigt, at du klart meddeler dit nuværende uddannelsesniveau til dem og dine mentorer under praktikopholdet. De guider dig gennem alle forberedelserne til din rejse, og du vil altid have mulighed for at skrive eller ringe til dem. Når du har tilmeldt dig, vil du modtage en forberedelsesguide, som i detaljer forklarer de forskellige ting, du skal gøre inden din afrejse. Det gælder bl.a. vaccinationer, forsikringer og flybilletter. Derudover bliver du sat ind i en Facebook-gruppe for alle dem, du skal på rejsen med. I gruppen kan du arrangere din flyrejse med dine medrejsende, så I kan følge hinanden sikkert.