Vælg en side

Har du et nært familiemedlem, der er gået bort? Og er det derfor nu dig, der skal bære den tunge byrde at finde ud af, hvad der skal ske efterfølgende? Så ved du sikkert alt om, hvor svært det kan være at forholde sig til de mere praktiske ting.

Samtidig med at du skal bearbejde din egen sorg og måske tage dig af de resterende efterladte, så skal du også planlægge en begravelse eller en bisættelse, og du har i det hele taget flere ting og beslutninger, som du skal tage ansvar for.

For mange er det en måde at bearbejde sorgen på

Det er en stor opgave at stille dig overfor. Og det er især også noget, der gør sig gældende, hvis der er et bo, som du skal tage dig af. Her er der nemlig tale om en yderst praktisk opgave, der hurtigt kan gribe om sig. For hvad skal der ske med hjemmet? Og hvad med alle de ting, der er indeni det?

Her er der mange der kaster sig ud i opgaven på egen hånd med at få hjemmet tømt og eventuelt gjort det klar til salg. Det kan tage lang tid og kræve mange ressourcer – men det er også for nogle en måde at bearbejde sorgen på.

Synes du, at det er en alt for uoverskuelig opgave?

For andre er det mere eller mindre uoverskueligt, og derfor er det en opgave, der ikke kan ses nogen løsning på. Heldigvis findes der derfor hjælp, som du kan benytte dig af. Der findes nemlig flere professionelle, der står klar til at hjælpe dig med at rydde et dødsbo.

De betyder, at du blot skal tage kontakt, og kort tid efter vil du få en vurdering af dødsbo. Det betyder, at du i samarbejde med en professionel gennemgår boet, hvorfor I beslutter jer for, hvad det er værd.

Du får selvfølgelig de personlige genstande

Og så kan arbejdet med rydningen gå i gang. Er der nogle ting, der synes personlige eller kan have en speciel værdi for dig, kan du selvfølgelig fjerne dem fra hjemmet først, og finder de professionelle yderligere genstande, vil du blive dem overdraget i løbet af processen.

Mens arbejdet står på, kan du tage dig af de andre ting, der pludselig skal udgøre din nye hverdag. Og det betyder, at du måske får overskud og energi til at komme dig oven på det dødsfald, du har oplevet.

Sådan kommer du lettest videre med dit liv

Når dødsboet er ryddet, er det også gjort klar til salg, og det betyder, at du hurtigt kan få det videre med et nyt liv. Alt er blevet gjort med respekt for det liv, der er blevet levet i hjemmet, og derfor kan du også vide dig sikker på, at hjemmet er i en stand, som hvis du selv havde ryddet det.

At få professionel hjælp til rydning og vurdering af dødsbo kan således være en hjælp, du behøver for at komme videre med dit liv.