Vælg en side

Er du lystfisker, og leder du efter det perfekte par waders? Så er du sikkert stødt på en del spørgsmål hen ad vejen? Det kan være spørgsmål om åndbarheden, de optimale materialer til dig eller bare generelle spørgsmål, som du rimelig nemt kan finde svaret på – også her, hvor vi svarer på 3 af de mest stillede spørgsmål omkring lystfiskerens foretrukne valg.

Hvilke waders til kysten skal jeg vælge?

Hvilke waders til kysten skal du vælge? Du skal tænke på, hvad du skal bruge dem til selvfølgelig. Men helt overordnet, så er de åndbare er uden tvivl enhver lystfiskers foretrukne valg. Lige meget, hvornår på året, du fisker, så vil de, som er åndbare, altid være det mest optimale valg for dig, som er guide, lystfisker og professionel. Det er de bedste, fordi der har rigtig mange fordele i forhold til de normale waders, som er lavet af materialet neopren.

Hvad er åndbare waders?

Når du vælger åndbare waders, vælger du et produkt, som er lavet af et tyndt vandtæt materiale, der er åndbart. Materialerne holder vandet helt ud, men de tillader stadig, at den indvendige vanddamp kommer ud. på den måde får du ikke kondens inde i dine waders, hvilket giver et godt indeklima omkring fødderne. 

Er det farligt at gå med waders?

Det mest farlige dine waders er faktisk luften. Det farlige ved luften er primært, hvis der er fyldt med luft indeni, idet du også strammer dit wadebælte. Der dannes nemlig en ballon effekt i dine waders så. Uanset hvad, så er det ikke farligere, end at du ikke kommer galt af sted på nogen måde, hvis du ved, hvordan du bruger dem ordentligt. 

Det skal du huske på din fisketur

Nu har vi svaret på 3 spørgsmål omkring waders. Vi håber, du er blevet klogere. Her er dog nogle ting, du skal være opmærksom på, som også er rigtig vigtige at huske på din fisketur. 

Det første er en redningsvest. Selvom du måske synes, det ser pinligt eller dumt ud, så er det dummeste ikke at have den på. Også selvom du er en god svømmer. Falder du f.eks. i de farlige hestehuller ved Vesterhavet, så bliver det svært at komme op uden en redningsvest. Undervandsstrømmen er kraftig her, og du kan endda ende med at miste bevidstheden. Andre kan ikke hjælpe dig op i den situation, hvis du ikke kan holde dig oven vande. 

Det næste du skal huske er den rigtige påklædning. Tag en fleecetrøje på som yderlag, der kan holde dig varm. Udenpå den anbefaler vi enten en fiskejakke eller vadejakke. Herudover er gode og tykke sokker også vigtige. De holder dine fødder både tørre og varme. Til hovedet skal du huske en kasket eller hue. Hænderne kan du pakke ind i et par handsker. Til sidst er det godt med en vadestav og din mobiltelefon. på den måde kan du både forudse fare, eller ringe efter hjælp, hvis uheldet er ude.