Vælg en side

Livet er fuldt af store spørgsmål, som f.eks. ’Hvordan rengør man en ovn?’, ’Hvordan slipper man af med fluer?’ og ’Hvad er reglerne for at lave bål?’. Hverdagsspørgsmål som disse kan du finde svar på ved at besøge How2Guiden.dk – en praktisk database med svar og guides til hverdagens forskellige gøremål.

How2Guiden.dk er inddelt i forskellige kategorier – ’Hus og have’, ’DIY projekter’, ’Skadedyr’ samt ’Matematik og tal’. Under hver kategori finder du mange forskellige indlæg, som kan være nyttige i en travl hverdag.

Spørgsmål og svar lige ved hånden

Efterhånden som mange af de gamle husmorråd går i glemmebogen, fordi de ikke overleveres fra generation til generation, har det været nødvendigt at samle de bedste råd og guides ét sted, nemlig på How2Guiden.dk.

Når vi i dag står overfor udfordringer af den ene eller den anden slags, er vores første indskydelse ofte at kigge efter løsninger på nettet. Google er blevet vores bedste ven, men måske skulle du tilføje endnu en ven til listen. How2Guiden.dk er det oplagte sted at kigge, når du stiller dig selv spørgsmålet ’Hvordan gør man det?’

Hus og have: Hvordan holder du haven pæn og ren?

Du kan bruge en rive til at fjerne blade og andet affald, eller du kan bruge en højtryksrensemaskine til at rengøre dit dæk eller din terrasse. Du kan også bruge en haveslange til at vande dine planter. For at holde din græsplæne i bedste stand bør du slå den regelmæssigt og fjerne alle døde blade og græs. Du kan også bruge en plænekantskærer til at skabe en ren, defineret kant mellem din græsplæne og have.

Hvis du har skadedyr i din have, kan du bruge et pesticid til at slippe af med dem. Du kan også bruge fælder eller lokkemad til at bekæmpe gnavere.

Nemme ‘Gør det selv’-projekter

Har du lyst til at kaste dig over et nemt Gør det selv-projekt? Er du i det kreative hjørne, kan du finde masser af inspiration på How2Guiden.dk. Mindre krea-projekter kunne f.eks. indebære at lave en enkel ramme af popsicle sticks, lave en sjov og farverig mosaik af knuste fliser eller glasstykker, lav din egen sæbe, strikke eller hækle et tæppe, et tørklæde eller en hat, bygge et fuglehus af genbrugsmaterialer eller lave en legetøjsmobiltelefon ud af gamle nøgler, knapper eller andre små genstande.

Du kan også udsmykke en almindelig lampeskærm med stof, bånd eller blonder, bygge en enkel bogreol af betonblokke og træplanker eller lave dine egne stearinlys med farveblyanter eller gamle stearinlys.