Vælg en side

Sommerferien nærmer sig med hastige skridt, tid til afslapning, tid til hygge og tid til dig selv. Ikke alle er så heldige at rejse til lune strandpromenader, med sol og tan. Og det kan der være mange årsager til. Enten har du simpelt ikke råd til at tage på ferie. Måske har du ingen at tage på ferie med, eller også har du bare andre planer i ferien. Men dermed sagt, behøver din ferie hjemme i Danmark absolut ikke at blive kedelig. Men disse nedestående 3 råd, er noget du absolut må huske på i din ferie. 

1. Kom ned i gear

Betydningen kommer an på hvordan dit arbejde, eller din hverdag ser ud. Går du i skole, kan du nyde ferien uden lektier, irriterende lærer, og det bedste, uden at skulle tidligt op. Har du et arbejde, er det ligeledes vigtigt, at du kommer ned i gear, og det gøres bedst ved at rydde kalenderen helt i din ferie. Det eneste der skal være plads til er hygge og samvær. Men kun hvis det er noget du gerne vil. Ryd kalenderen for sure pligter, og andre ting du bare ikke kan overskue.  Ferien handler nemlig og dig, og kun dig. Det kræver tiden til dig selv, og hvis der ligger pligter i nær fremtid, vil du ikke kunne komme ned i gear, som du skal. Du kan eventuelt prøve noget yoga, hvis det er dig. Lad vækkeuret få ferie også, og vågn når kroppen er udhvilet helt. Også selvom den er 12 om formiddagen.  

2. Forkæl dig selv

Når du har ferie og har ryddet din kalender, så giv dig selv tiden til at tænke over, hvad DU ønsker at bruge din ferie på. Er der nogle ting som du bare virkelig gerne vil? Noget du drømmer om, som kunne realiseres i din ferie? Dette forudsætter at det er “små” ting som kan klares i Danmark, og som du rent faktisk har råd til. Dette kunne være at du få lavet den tatovering på kravebenet, du altid har drømt om. Gør det, realiser det. Det er DIN ferie, og DU bestemmer. Brug noget tid på at tænke over hvad du føler for. Er det små ting som kan udskydes, som opvaskes ude i køkkenet, som nærmest ligner et bjerg? Så udskyd det, du må godt. Medmindre du har roommates, naturligvis! Du kan også forkæle dig selv ved at give dig selv en pedicure, tage til frisøren, giv dig selv et fodbad om aftenen, selvom det måske kan virke en smule åndsvagt, men det er sundt for sjælen at forkæle dig selv. 

Det kan også være at du elsker at shoppe. Så tage til dit nærmeste shippingsted og prøve nogle forskellige kjoler hvis du er til det, eller måske du er til noget mere basalt hverdagstøj. Fyld armen med et lækkert udvalg, og prøv det i prøverummet, køb det du vil have, og har råd til naturligvis. Men er du mere en fan af billige sko, og bare ikke kan få nok, så tag til din nærmeste skoshop. 

3. Hyg dig 

Dette råd læner sig op af punkt 2, hvor du skal huske at forkæle dig selv. Men har du nogle søde veninder og venner, som du elsker at være i selskab med, så spørg dem om i ikke skal mødes nogle gange i løbet af din ferie. Måske de også har ferie, så i kan lave nogle flere ting sammen. Det behøver nødvendigvis ikke at være dine venner, men det kan også være din familie. Det er vigtigt at du får hygget dig, slappet af og grint, da det vil øge dit humør utrolig meget. Vær sammen med dem du elsker, dem der får dig til at føle dig tryg. Gør det du du føler for og hyg dig.