Vælg en side

Der er ikke nogen tvivl om, at vi alle sammen kan have brug for en ferie en gang imellem. Det store spørgsmål er, hvor ferien skal gå hen – men det næsten lige så store spørgsmål er, hvorvidt turen skal henlægges til det ganske danske eller det store udland.

De fleste ser frem til, at den næste ferieuge lander i kalenderen. Ferie betyder nemlig afslapning og en pause fra den travle hverdag. De fleste af os danskere har nemlig en fortravlet dagligdag, og pauser er nødvendige for undgå stress og udbrændthed.

Imidlertid er man nødt til at bruge en smule energi på planlægningen. Det første der skal afgøres, er hvor ferien skal nydes henne. Der kan være forskellige fordele og ulemper ved at holde den indenlands og udenlands. Så hvordan vælger man?

Derfor skal du holde ferien i udlandet

Hvis du er rejse- og eventyrlysten, er det mest oplagt at placere feriedestinationen udenfor Danmarks grænser. Det giver et friskt pust ikke bare at se en anden egn, men at opleve et helt andet land – især hvis du ikke har været det pågældende sted før. Som regel kommer man hjem fra ferien med et nyt perspektiv, der kan være hjælpsomt for ikke bare én selv, men også andre.

Vil du gerne gøre en forskel?

Nogle af os er optagede af at gøre en positiv forskel på den planet, vi nu engang er født på. Det kan du bestemt gøre med en udlandsrejse. Du kan fx overveje at finde en rejseløsning, hvor du samtidig kan udføre noget frivilligt arbejde, dér hvor du er. Det kan også betyde, at du kan rejse billigere – hvis ikke ligefrem gratis.

Derfor skal du holde ferie i Danmark

Der kan også være nogle gode grunde til, at en ferie i Danmark passer til dig. Hvis du har en begrænset økonomi, kan det være nødvendigt at holde ferie på budget. Der er ikke nogen tvivl om, at det som regel er billigst at blive indenfor landets grænser.

Desuden kan det være en fordel for miljøet at holde ferie i nærområdet. Flyrejser er en stor klimasynder, og hvis du gerne vil gøre en god og grøn forskel, skal du helst undgå det. Du kan dog sagtens tage en togrejse, hvilket i sig selv kan være en oplevelse.

Sådan får du en god ferie herhjemme

Hvis du gerne vil have en god og underholdende ferie hjemme i Danmark, kan det være godt at have nogle gode tips og idéer ved hånden. Er du eksempelvis på tur alene, kan det være, at du vil overveje at mødes med en bolleven i aftentimerne.

Det kan nemlig godt blive ensomt at rejse alene. Der er heldigvis hjælp at hente, og i dag kan man opsøge mange slags selskab på Scor. Online kan du finde en date, der gør indenlandsrejsen langt mere spændende.