Vælg en side

Når man skal finde møbler til kontoret, kan det være en jungle at gå på opdagelse i de forskellige kontormøbler, der findes på markedet. Hvilke typer skal man købe, hvad skal de kunne, og hvor mange har man brug for? Ja spørgsmålene kan trænge sig på, så her vil vi give et bud på nogle ting, du måske kan bruge, når du skal shoppe kontormøbler.

Hvilket skrivebord kan anbefales

Der findes et væld af skriveborde, så det kan godt være svært at gennemskue, hvad man har brug for. Allerførst kan det være godt at måle den plads af, hvor bordet skal stå, både bredde og dybde. Så har du et godt udgangspunkt, når du skal købe skrivebordet.

Derefter skal du have i tankerne, om du gerne vil have et hæve sænkebord. Sådan en bordtype, kan være en fordel på flere måder. Du kan installere den i højden, så du sidder komfortabel med armene, når du skriver på tastaturet. Derudover får du mulighed for at stå op og arbejde, og får dermed strakt benene og måske også bevæget dem lidt.

Hvis dit kontor ikke er så stort, giver det næsten sig selv, at kontorbordet heller ikke kan være det. Her kan det være en fordel at have et hjørneskrivebord. Så udnytter du pladsen i rummet, og får mere skrivebordsplads til både skrivebordslampe og forskellige opbevaringsbokse til dine papirer.

Såfremt du godt kan lide at have lidt skriveredskaber og andre småting i nærheden af, hvor du sidder, kan vi anbefale dig et kontorbord med skuffer. De er praktiske til opbevaring, og det er lettere at få bordet til at se ryddeligt ud, hvis småtingene kommer i en af skufferne, når du er færdig med at arbejde.

Forskellige typer af kontorstole

Når du skal vælge en kontorstol, er det vigtigt at du sidder komfortabel på den. Måske synes du om, at stolen har armlæn, så du kan hvile armene lidt indimellem.

Der findes kontorstole, der har et lille knæk i ryglænet, som går ind og støtter din lænd, når du sidder ned. Det er der mange mennesker, der har det godt med.

Om sædet skal være polstret godt eller slet ikke, ja det afhænger af smag og behag. Men vi vil dog anbefale, at den er polstret eller udstyret med et lidt tykt sædeskind på sædet, hvis du skal sidde i stolen og arbejde i mange timer hver dag.

Det er næsten et must, at din kontorstol kan hæves og sænkes i højden. Der er nemlig forskel på skrivebordshøjder, og det er ret vigtigt at du sidder afslappende ved bordet, når du arbejder. Det går ikke med skuldre, der bliver skubbet helt op til ørerne, fordi stolen er for lav i for hold til bordet. Det giver for mange spændinger i ryg og nakke i længden.

Som et lille fif, kan du lægge et plastikunderlag under kontorstolen. Så er det nemmere for dig at få stolen til at køre lidt frem og tilbage ved bordet, hvis den er designet med hjul.

Kontormøbler til opbevaring af kontorartikler

Det er næsten ikke til at undvære opmagasineringsplads til mapper, papirer og skriveartikler. Hvis du har nok gulvplads til det, kan du placere en kontorreol eller to i rummet. De findes både med hylder, låger og skuffer. Måske kan det være rart at tingene ikke står på åbne hylder, da de dermed nemmere bliver støvede, end hvis de er lukket inde bag låger.

Til det lille kontor er det perfekt at udnytte vægpladsen. Det kan du gøre med vægreoler. De findes både med og uden låger, så her afhænger det af smag og behag.