Vælg en side

På Skolestart.dk finder et stort udvalg af skoletasker, både til store og til små. Der er et hav af forskellige mærker, former, mønster, og ikke mindst, detaljer. Det er derfor anbefalingsværdigt, at tage et kig ud fra dine kriterier, i form af køn og størrelse, og sortere ud fra det. På den må kan man nem skabe et overblik over de tasker der er på det danske marked. 

Som udgangspunkt skal du gøre dig nogle overvejelser inden du shopper den nye skoletaske til dit barn. Alt efter om det er til en pige eller dreng, om barnet har bug for en taske med ét stort rum, eller mange forskellige rum, om det skal være den ene farve eller den anden. Så kan det være en jungle at finde den rette taske. Men herunder kan du læse lidt om de funktioner man skal overveje inden man trykker køb. 

Farver og mønstre

Når du og dit barn skal finde den helt rigtige skoletaske, vil dit barn garanteret gå meget op i udseendet. Her bliver der lagt fokus på farverne og mønstrene på skoletasken. Af samme grund findes der også et kæmpe stort udvalg af mange forskellige skoletasker, så der findes en skoletaske for enhver smag.

Det kan faktisk også være en grund til, at det bliver en større opgave og måske en kompliceret proces, da udvalget er så stort, og mulighederne så mange.

På de fleste webshops, der forhandler skoletasker, har du heldigvis typisk mulighed for at sortere i det store udvalg. Du kan fx vælge den eller de farver, du vil have vist, og så slipper du for at tage stilling til alle de andre muligheder.

Størrelser og forskellige former

Her på skolestart, kan du sortere ud fra størrelsen. Da størrelsen er yderst vigtig, når du skal finde en skoletaske til dit barn. Den skal nemlig passe i størrelsen, og ikke gå længere ned end til lænden på dit barn. Så hvis du er i tvivl om størrelsen, så mål din barns ryg, fra nakken og ned til lænden, så du har en nogenlunde ide om hvilken størrelse der er bedst at vælge. 

Ud fra hvilket mærke skoletasken har, så kan de se forskellige ud, og have forskellige former, lommer og praktiske rum. Det r en individuel smagssag, om man kan lide den ene form for skoletake, eller en helt anden form. Heldigvis er der mange forskellige at vælge imellem, så man kan finde den helt rette skoletaske. 

Smarte og praktiske funktioner

Ved nogle skoletasker kan du få smarte og praktiske funktioner, der gør skoletasken ekstra sej og spændende for barnet. Det kan være, at der er indbygget lys, smarte indvendige rum eller navneskilte, der foldes ud på sjove måder. Det smarte ved indbygget lys er, at dit barn kan blive set i de mørkere vintermåneder, så barnet er sikker i trafikken.

En praktisk funktion kan også være, at der er hjul på skoletasken, så barnet kan gå med skoletasken efter sig, uden at belaste skuldre og ryg. I forhold til skuldre og ryg er det også vigtigt at vælge skoletasker, hvor der er tænkt på ergonomien. Her er skulderpuder, ryg med mulighed for naturlig ventilation og en praktisk vægtfordeling, der skåner barnets holdning og positur. Disse funktioner sikrer, at barnet ikke lider last, og får potentielle skavanker til senere i livet.

Nogle skoletasker kommer også som en kombiløsning, hvor der medfølger en integreret gymnastiktaske, der kan klikkes af og på efter behov. Her kan du også finde praktiske rum dedikeret til madkasse og drikkedunk, så dit barn kan have alle nødvendige ting med i skole fordelt praktisk og smart på skoletasken.