Vælg en side

Tiden er kommet til at istandsætte haven. Haven skal være flottere og den skal være mere brugbar på en og samme tid. Det er ikke fordi det er et dilemma. Man ved at man skal ned og købe planter, sætte dem i jorden og i kasserne, men hvad skal man helt præcist købe?

Her kommer det meget an på dine interesser og hvad du går meget op i. Det kan også være, at du ikke er helt sikker, og så kan du hente inspiration på internettet. Her kan du nemlig se smukke haver fra hele verden.
Hvis du går op i det æstetiske, så er det måske tiden til at finde skjuler til selvvandingskasse, så den del er ordnet forud for plantningen. Ved at have ordnet disse praktiske ting, så har du også et billede af hvilke slags planter der bedst vil passe til dine kasser. Sådan en viden gør det lettere for dig når du så står nede i forretningen, for du behøver ikke vide meget om planten du vil have indtil videre.

Når planterne skal i

Men det skader ikke helt at vide lidt om hvilke planter man vil købe. Har du en stor glæde ved at lave hjemmelavet marmelade eller spise frugt og bær til hjemmelavede pandekager, så hav det i baghovedet. Find brombærbuske, køb nogle jordbærplanter, fyld din have med alle mulige lækre, og friske råvarer. I slutningen af foråret og gennem sommeren kan du nyde planterne som de er, men om efteråret begynder de at give igen.

I det øjeblik man ser brombærrene vokse og få den flotte glans i overfladen, der begynder lysten til at spise dem også at komme. Det er her vi tager skåle frem og samler dem. Det er her vi begynder at ville lave ting i køkkenet og prale af vores vellykkede have.

Mange indretningsmuligheder

Det gode er også at mange af disse buske og planter fås i forskellige størrelser. Du kan let finde et sted at sætte dem i jorden, om det skal være i dine kasser, i hjørnet af haven eller midt til alles skue. Ved at placere dem taktisk, så kan du også bruge dem til at motivere dine gæster til at gå lidt rundt og betragte din flotte have.

Ved at gøre det på denne måde, så får du også fanget dem, som normalt er ligeglad med planter og blomster, da alle har lyst til at smage på frugter og bær. Haven bliver ikke bare pæn at kigge på, men den bliver lige såvel lækker at smage på.