Vælg en side

Landegrænserne er efterhånden alle ved at være så godt som åbne og det er atter blevet en mulighed at rejse på ferie i udlandet. Er du én af de mange danskere der gør dig overvejelser om at den næste ferie skal holdes i udlandet, så kan du få nogle gode fif med på vejen her i forhold til regler og meget mere.

Nu tør man atter at rejse på ferie til udlandet

Vi har i de sidste par år, set danskere booke fly med det samme der har været små perioder med åbning af grænser i de forskellige lande som danskerne førhen altid har søgt mod når ferien skulle afholdes. For nogle er det gået meget godt, mens man også har hørt en masse skræmmehistorier. Dette til trods ser vi et stigende antal danskere der er mere end villige til at forsøge at få drømmeferien i hus.

Nu hvor hele verdenen atter ser ud til at komme tilbage til sit gamle er der ikke længere grund til at være så bekymret for at rejse afsted for risikoen for aflysning eller noget andet uventet, er lille. Der er dog nogle ting som f.eks. visum, ESTA hvis du skal til USA, pas, nuværende rejserestriktioner mv. som du skal være opmærksom på, for at sikre dig den bedste rejse.

Husk dit ESTA når du rejser til USA

Selvom at tingene begynder at ligne normen igen, så er der stadig en del restriktioner for de forskellige lande som du skal have opmærksomheden rettet mod, når du planlægger din ferie i udlandet. Det bedste du kan gøre er, at du undersøger troværdige hjemmesider om hvilke rejserestriktioner der er gældende på stående fod. Husk at se på hvornår der sidst har været opdateret indhold på siden, så du er sikker på at du har det seneste nye.

Skal turen gå over Atlanten til f.eks. USA, skal du huske at ansøge om dit ESTA, som er din elektroniske rejsetilladelse som du skal have for at få lov til at rejse ind i USA. Dette ESTA giver dig mulighed for at opholde dig i USA i op til 90 dage ad gangen.

Tjek op på de gældende regler nu og igen når du nærmer dig rejsedatoen

Hvis du ser på de rejserestriktioner der er gældende lige nu, i forhold til indrejse til USA, så er der tale om krav til at du er færdigvaccineret med Moderna eller Pfizer. Det vil sige at du som minimum har fået dit andet stik. Der er endnu ikke krav om et booster-stik og mange mener ikke at dette bliver et krav, på trods af de nyeste varianter af Covid-19 har vist sig at smitte i høj grad.

Der er i USA hverken blevet tilføjet krav eller fjernet krav til indrejsende, så er det er rimelig sikkert at du ved hvad du skal forholde dig til når du læser op på restriktionerne nu her, selv hvis din rejse først skal ske om et par måneder. Man råder dog alligevel til altid lige at undersøge en ekstra gang når man nærmer sig rejsedatoen, så man ikke pludselig risikerer at der er tilføjet noget som man ikke vil kunne efterleve.