Vælg en side

Der er mange gode grunde til at købe brugt. Det går mere og mere op for folk og flere og flere er begyndt at købe brugt eller overveje det. Brugt-portaler vokser og du kan handle brugt flere og flere forskellige stedet f.eks. på Facebook, Instagram og der er sågar begyndt at stå tøjstativer udenfor på gaden, hvor du bare kan tage tøj og selv MobilePay, hvad du synes er en rimelig pris.

Men det er ikke kun en god idé at købe brugt for private, det er også en rigtig god idé for virksomheder. De kan nemlig få gavn af det på flere fronter.

Gavner på flere fronter

At købe brugt kan forbedre virksomheders image eller brand ud af til. Det kan være ved at fortælle om, hvad de køber brugt i stedet for fra ny, hvilket får dem til at fremstå som mere bæredygtige. Det er et rigtig godt salgsargument til mange mennesker nu om dage. Men det er ikke den eneste mulighed der er.

Du kan selvfølgelig også spare rigtig mange penge på at købe brugt. Oftest er de brugte produkter i virkeligheden ikke særlig slidte og fungere helt som nye. De kan have kosmetiske skræmmer eller lignende, men det har sjældent betydning for funktionaliteten. Hvis du f.eks. køber brugte el-stablere, så har det næppe nogen betydning for maskinens funktioner, hvis den har et par kosmetiske, skræmmer i lakken eller lignende. Og får de fleste betyder det heller ikke så meget, hvordan udseendet er.

Det gavner også miljøet at købe brugt. I stedet for at vi køber og smider ud, køber nyt og smider ud, kan vi genbruge det, vi allerede har produceret. På den måde bruger vi ressourcerne helt ind til de ikke kan mere. Det er meget bedre for kloden og det bliver også billigere for dig i sidste ende.

Træk momsen fra

Normalt kan man ikke trække moms fra, hvis man køber brugt fra private. Det er dog som regel stadig billigere end at købe fra ny, selvom man her kan trække momsen fra. Det du dog kan gøre, er at du kan købe brugt fra en forhandler. På den måde kan du både få den billige brugte pris OG trække momsen fra. Det er rigtig smart, selvom det kan være en anelse dyrere end at købe brugt fra private.