Vælg en side

Apple har i nu over et årti haft to populære linjer af bærbare computere, hhv. MacBook Air og MacBook Pro. Begge startede livet som dyre niche-produkter henvendt mod et relativt smalt publikum.

Der er sket meget siden dengang. Begge computere blev hurtigt rettet mod mere almene forbrugere, og justeret til et mere fornuftigt prisleje ift. denne gruppe, selvom mange stadig vil mene at de ligger i den (for) høje ende. Så længe folk er villige til at betale vil det nok ikke ændre sig lige foreløbig.

Siden omkring 2010 har det været alment vedtaget at MacBook Air er den mere budgetvenlige af de to produktlinjer, mens MacBook Pro er for dem der har behov for lidt mere ydelse til f.eks. billed-, video- eller lydredigering, animationsarbejde, eller andre opgaver der kræver at computeren har lidt ekstra saft og kraft. Derudover tenderer MacBook Pro mod at være flad og have en uniform tykkelse, og generelt have et mere praktisk, og nogen vil måske mene kedeligt, design. MacBook Air derimod har som regel et lettere, tyndere og mere vovet design. F.eks. er de fleste MacBook Air-modeller tykkere omkring skærmhængslerne, og gradvist tyndere mod åbningen af computeren, og har således ikke en uniform tykkelse altså steder ligesom MacBook Pro. I tråd med hvad Apple er kendt for, er både MacBook Air og Pro computere smukke at kigge på, med et ikonisk og tidløst design. Samtidig er de velbyggede, og tastatur og mus er behagelige at bruge på begge computere. Typisk holder MacBooks også længere end andre bærbare computere.

Groft sagt kan man sige at MacBook Air er for den almene bruger, og for dem der går op i at have en let, tynd og elegant computer, der er legende let at have med sig rundt. MacBook Pro er kraftigere, har flere indgange til diverse kabler og tilbehør, og er ofte også nemmere at opgradere med f.eks. mere hukommelse, en bedre harddisk eller et bedre grafikkort, selvom det afhænger af den enkelte model. MacBook Pro er for de mere teknisk mindede, der gerne vil kunne tilpasse computeren til deres egne specifikke behov; for dem der har brug for ekstra krafter ifm. deres arbejde; og generelt for dem der går op i funktion over form, kraft over ynde, alsidighed over elegance (selvom begge dele er til stede i rigelige mængder).